17-årig sigtet for drab på personer under Black Lives Matter-demonstration

Den anholdte er sigtet for overlagt mord i Wisconsin, hvor der har været store uroligheder.

En civil bevæbnet med et semi-automatisk våben begyndte i nat at skyde mod demonstranter i byen Kenosha. (Foto: Brendan Gutenschwager © Scanpix)

Politiet har anholdt en 17-årig person, efter at to personer blev dræbt under en Black Lives Matter-demonstration i byen Kenosha natten til i dag.

Den mindreårige er sigtet for overlagt mord. Det oplyser politichefen i Antioch, Norman Johnson, til nyhedsbureauet AP. Han er anholdt i delstaten Illinois, der er nabostat til Wisconsin, hvor Kenosha ligger.

De to personer blev dræbt under en demonstration, der fandt sted, i kølvandet på at den sorte mand Jacob Blake blev skudt og såret af politibetjente i søndags. Demonstranterne var gået på gaden i protest mod politivold i USA.

Det var tredje dag i træk, der var demonstrationer i Kenosha, og i nat udviklede det sig til uroligheder, og der opstod et skyderi mellem forskellige grupper civile.

Ramt af skud

En video viser en mand, som ligger på jorden med et våben. Han begynder at skyde efter en gruppe personer, der kommer løbende mod ham.

På videoen kan man høre personen med våbnet sige 'jeg har lige dræbt nogen'.

Det ene offer døde af skud i hovedet, mens den anden blev skudt i brystet. En tredje person har fået skader efter skud, men de menes ikke at være livstruende.

Her kan du se et klip fra episoden, som et andet vidne har optaget. DR Nyheder advarer om voldsomme billeder.

Nationalgarden bliver sat ind

Den lokale politiinspektør, David Beth, har forklaret lokale medier, at væbnede grupper har patruljeret i gaderne under demonstrationerne, men kan ikke sige, om den person, der skød i nat, var en del af gruppen.

- De er en milits. De er som en slags vagtgruppe, siger han ifølge AP.

Urolighederne i Kenosha har fået den amerikanske præsident, Donald Trump, til at sende føderale betjente og Nationalgarden til byen.

- Vi vil ikke være vidne til plyndringer, brandstiftelser og lovløse tilstande i de amerikanske gader, skriver han på Twitter.

  • Der var voldsomme sammenstød mellem politi og demonstranter i Kenosha i nat. (Foto: KAMIL KRZACZYNSKI © Scanpix)
  • En civil begyndte at skyde mod demonstranter. Her sidder en såret mand, der har et stort skudsår i overarmen. (Foto: INSTAGRAM / @LOURIEALEX © Scanpix)
  • Nationalgarden bliver sendt til Kenosha for at bistå det lokale politi. (Foto: Brandon Bell © Scanpix)
1 / 3

Nationalgarden, der består af frivillige soldater, er under kommando af guvernøren i den enkelte stat. Præsidenten oplyser da også, at Wisconsins guvernør, Tony Evers, er gået med til at få støtte fra den amerikanske regering.

- I dag vil jeg sende føderale betjente og Nationalgarden til Kenosha for at genoprette lov og orden, skriver Donald Trump på Twitter.

Guvernøren oplyser til AP, at der vil komme 500 medlemmer af Nationalgarden til byen, hvor de skal støtte lokale betjente. Samtidig er der blevet udstedt udgangsforbud, der træder i kraft om aftenen klokken 19.

Skudt syv gange i ryggen

Protesterne og sammenstødene i Kenosha begyndte, da der kom optagelser af hvide betjente, der skyder den sorte mand Jacob Blake i ryggen flere gange.

I videoen kan man se, at Jacob Blake går rundt om en firehjulstrækker, mens politiet følger efter ham.

Da han åbner døren til bilen, hvor hans børn sidder, høres der syv skud.

Hans familie oplyser, at han er ved bevidsthed. En af kuglerne har perforeret hans rygrad, så han er delvist lammet.

- De skød min søn syv gange. Som om han ikke betyder noget. Men min søn betyder noget. Han er et levende menneske, og han betyder noget, siger Jacob Blakes far med samme navn til CNN.

I et tårevædet interview, siger den sårede mands søster, Letera Widman, at hun er vred og træt.

- Jeg vil ikke have jeres medlidenhed. Jeg vil have forandring, siger hun.