190 havskildpadder er frosset ihjel ud for Cape Cod i USA

Lave temperaturer og stærke vinde er årsag til, at 190 skildpadder er frosset ihjel i vandet.

Mange havskildpadder er ikke forberedt på det kolde vejr, når de ankommer til Cape Cod i november. Det kan i værste fald koste dem livet. (Arkivfoto) (Foto: Ye Aung Thu © Ritzau Scanpix)

Omkring 190 migrerende havskildpadder er fundet frosset ihjel ud for halvøen Cape Cod i det nordøstlige USA.

Ifølge naturfredningsforeningen Mass Audubon skyldes det et ekstraordinært vejrsystem med voldsomme vinde, lave temperaturer og højvande.

- Mange af skildpadderne blev fundet frosset ihjel, mens de stadig befandt sig i vandet, siger direktør Bob Prescott til NBC News.

Foreningen Mass Audubon har i denne sæson alene fundet over 400 døde havskildpadder.

Det skyldes ifølge forskere, at timingen for skildpaddernes vandring har ændret sig, hvorved risikoen for, at de fryser ihjel, er øget.

Havskildpadder udvider området

Tilbage i 1990'erne plejede havskildpadderne at ankomme til Cape Cod-området i oktober. Nu går de først i land i november, hvor vandet er væsentligt koldere.

- Havskildpadderne bevæger sig længere mod nord langs vores kyst eller sydpå mod den sydligere halvkugle, idet vandet bliver varmere og varmere, og skildpadderne udvider deres områder, siger biolog Wallace J. Nichols fra California Academy of Sciences.

- Så når vi får disse hurtige skift fra varmt til køligere, så vil de skildpadder, der ikke er nået sydpå, komme i problemer, siger han.

Havskildpadder migrerer hele livet og rejser tusindvis af kilometer for at spise og lægge æg.

/ritzau/

Facebook
Twitter