20 års fængsel til Egyptens eks-præsident

Dommen blev læst op på stats-tv og kommer efter, Mursi fik ansvar for demonstranters død under uroligheder i 2012.

Kairo har forud for dagens domsafsigelse været plaget af voldsomme demonstrationer arrangeret af tilhængere af den afsatte Mursi og det Muslimske Broderskab. (Foto: Mahmed Khaled © Scanpix)

En egyptisk domstol har tirsdag dømt landets tidligere islamistiske præsident Mohamed Mursi 20 års fængsel som ansvarlig for demonstranters død under uroligheder i december 2012.

Dommen blev læst op i en udsendelse på stats-tv, og 12 andre medlemmer af Det Muslimske Broderskab får samme straf, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sagen er bare den seneste af lang række anklager, siden han blev tvunget fra magten ved et militærkup i sommeren 2013.

- En parodi på retfærdighed

Dommen har allerede nu fået kritik fra det Muslimske Broderskab. Amr Darrag, en tidligere minister under Mursi og en ledende figur i det Muslimske Broderskab.

- Hans retssag har været en parodi på retfærdighed, som er skrevet og instrueret af regeringen og på ingen på underbygget af fakta, skriver den tidligere minister i en udtalelse tirsdag. Det skriver Reuters.

- De vil uddele en livstidsdom til demokratiet i Egypten.

Henrettelser i gang

I starten af marts gennemførte den nuværende præsident Abdel Fattah al-Sisi den første henrettelse af en tilhænger af det Muslimske Broderskab, der er dømt for drab begået under urolighederne i 2013.

Egyptiske domstole har dømt flere hundrede af broderskabets tilhængere til døden i de seneste måneder.

De mange retssager er blevet fordømt af udlandet og menneskerettighedsorganisationer for at krænke folkeretten.