20 centimeter og meget andet skiller Trump og Kim Jong-un ad

De to ledere har længe været i ordkrig.

Den amerikanske præsident Donald Trump og Nordkoreas leder Kim Jong-un skulle have stået ansigt til ansigt med den nordkoreanske leder i Singapore den 12. juni.

Men nu er det stort anlagte topmøde blevet aflyst. Det meddeler Det Hvide Hus i Washington DC.

Forholdet mellem de to ledere har, fra Donald Trump overtog Det Hvide Hus været særdeles anstrengt, og der har udspillet sig en regulær ordkrig mellem dem.

Ligesom de skiftevis er kommet med hver deres missiltrusler. Og Nordkorea gennemførte gennem hele 2017 flere atomprøvesprængninger og forsøg med langtrækkende missiler for at spille med de militære muskler over for fjenden fra USA.

Historisk møde

De to ledere er på alle parametre vidt forskellige.

Donald Trump er for eksempel hele 20 centimeter højere end den nordkoreanske diktator, og 71-årige Trump er også meget ældre end Jung-un, der menes at være født i 1983 eller 1984.

Den ene er leder af 'The land of the free'. Den anden er leder af verdens mest lukkede land.

Men da Nordkorea for nylig sendte atleter til vinter-OL i Sydkorea og diplomater efterfølgende mødtes med sydkoreanske repræsentanter, begyndte der at kunne anes et tøvejr hos parterne.

Hvor og hvornår Donald Trump og Kim Jong-un måske skal mødes er ikke faldet på plads, men bliver det en realitet, vil det være et historisk topmøde.