200 strandede hvaler hjulpet tilbage til havet af tidevandet

Grindehvalerne svømmer fortsat rundt på lavt vand ud for New Zealand, og dyreværnet frygter, de vil strande igen.

Frivillige har forsøgt at hjælpe hvalerne ud på dybere vand efter strandingen på Farewell Spit. (Foto: MARTY MELVILLE © Scanpix)

De fleste af de hvaler, der strandede på New Zealands berømte strand Farewell Spit i weekenden, har været i stand til at bugsere sig selv til havs igen.

Det oplyser newzealandske myndigheder, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hvalerne har dog ikke forladt området, og myndighederne frygter, at de igen vil strande på kystlinjen.

Omkring 17 hvaler, der strandede lørdag, ligger stadig på stranden tæt på hundredvis af kadavere af hvaler, der er strandet på strækningen i løbet af de seneste tre dage.

- De fleste af de omkring 240 hvaler, der strandede mellem Puponga og Papawau sent lørdag, har formået at komme ud i vandet igen i forbindelse med højvandet i går, og de svømmer nu rundt på det lave vand, siger Herb Christophers, talsmand for det newzealandske dyreværn.

Han tilføjer, at man vil forsøge at få de resterende 17 hvaler bugseret ud i vandet, når tidevandet igen giver muligheder for det.

Aktivistgruppen Project Jonah, der bidrager til redningsaktionen, patruljerer farvandet i området for at holde styr på de forvildede hvaler.

Vandet omkring den nordlige spids på den newzealandske sydø har en landtange på tværs, Farewell Spit, som kan have forvirret hvalerne og spærret dem inde.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter