2000 dollar for at hverve nye soldater

USA's militær udlover en dusør på 2000 dollar til medlemmer af den amerikanske nationalgarde - som svarer til vores hjemmeværn, hvis de kan skaffe soldater til aktiv tjeneste.

Der er gode penge at tjene på at hverve soldater til tjeneste i Irak, hvis man er amerikansk nationalgardist (Arkivfoto). (Foto: AP Graphics © AP Graphics)

Den amerikanske præsident, George W. Bush, har øget antallet af soldater i Irak til 162.000, men der er tilsyneladende brug for endnu flere.

I hvert fald vil USA's militær tage et nyt redskab i brug for ikke at komme til at mangle soldater.

Hvis et medlem af Nationalgarden kan hverve en person, som er villig til at blive soldat i aktiv tjeneste, udløser det en dusør på 2000 dollar, hvilket svarer til knap 11.000 danske kroner.

Forventer at få 1600 nye rekrutter

Den amerikanske nationalgarde er et slags hjemmeværn, som løser civile opgaver ved for eksempel naturkatastrofer og fungerer som reserve for militæret.

- Medlemmerne af garden er i bedre kontakt med den civile befolkning end de soldater, der er i aktiv tjeneste. Så de giver os en rækkevidde ind i en større del af samfundet, siger Pete Geren, der er minister for hæren i den amerikanske regering.

Militæret forventer, at det nye initiativ allerede næste år kan skaffe 1600 nye rekrutter.

Tjente 100.000 dollar på at hverve

Nationalgarden giver i forvejen dusører, når en en gardist skaffer rekrutter til korpset.

Det har vist sig at være en indbringende forretning for de mest ihærdige, som i nogle tilfælde helt kan droppe deres civile job.

En Sergent Dana Kline skulle tidligere i år angiveligt have tjent 100.000 dollar på den konto, hvilket svarer til cirka 550.000 danske kroner.

Facebook
Twitter