2.000 er evakueret fra flygtningelejr på grund af Islamisk Stat

Omkring 2.000 er blevet evakueret fra den palæstinensiske flygtningelejr Yarmouk nær Syriens hovedstad.

To drenge forsøger at komme ud af flygtningelejren Yarmuk uden for Damaskus i Syrien. (© Scanpix)

Palæstinensiske kilder siger, at 2.000 mennesker er blevet evakueret fra den palæstinensiske flygtningelejr Yarmouk i udkanten af Damaskus, hvor Islamisk Stat og rivaliserende grupper kæmper om kontrollen over området.

Omkring 2.000 mennesker - 400 familier - har forladt lejren, siger palæstinensere.

- Flygtningelejren er næsten fuldstændigt under Islamisk Stats kontrol. Gruppen er allieret med al-Qaedas lokale grene, Al-Nusra Fronten, siger en overvågningsgruppe.

Lejren er et boligkvarter

FN's flygtningeorgan for palæstinensiske flygtninge, Unwra, har appelleret til det internationale samfund om at yde mere humanitær hjælp til området.

- Situationen i Yarmouk er en skamplet for det internationale samfund, siger talsmænd for Unwra.

Jihadisterne angreb lejren onsdag. Yarmouk-lejren er ikke en telt-lejr, men et boligkvarter i udkanten af Damaskus, en bydel som i årtier har været hjemsted for palæstinensiske flygtninge.

Kontrollerer 90 procent

- Islamisk Stat og deres allierede blev i første omgang drevet tilbage af palæstinensiske styrker, men de har siden vundet terræn og kontrollerer nu over 90 procent af lejren, siger Ayman Abu Hashem, som leder en gruppe, der hjælper de palæstinensiske flygtninge på vegne af de moderate oprørsgrupper.

Islamisk Stats offensiv mod Yarmouk giver gruppen en vigtig tilstedeværelse kun få kilometer fra præsident Bashar al-Assads magtbase.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter