2000 russiske soldater laver øvelser tæt på Ukraine

Rusland spiller med musklerne dagen inden et topmøde i Minsk om krisen Ukraine.

Ukrainske soldater nær Artemivsk i det østlige Ukraine. Ikke langt derfra er 2000 russiske soldater netop nu i gang med militære øvelser. (Foto: © Gleb Garanich, Scanpix)

Omkring 2000 russiske rekognosceringsstyrker har indledt en øvelse i det sydlige Rusland, skriver nyhedsbureauet Interfax tirsdag, dagen inden topmødet om krisen i Ukraine i den hviderussiske hovedstad, Minsk.

En embedsmand fra Ruslands sydlige militærdistrikt, der ligger tæt på Ukraine, citeres for, at øvelserne vil vare i en måned. Lederne fra Ukraine, Rusland, Frankrig og Tyskland ventes at mødes i Minsk for at søge en afslutning på kampene i det østlige Ukraine.

Samtidig har flere end 600 russiske soldater indledt øvelser på Krim, oplyser nyhedsbureauet Ria Novosti tirsdag.

Kystforsvaret laver øvelser på Krim

Ria citerer den russiske sortehavsflåde for, at kystforsvaret har indledt øvelser på Krim, som Rusland annekterede fra Ukraine i marts. De benytter omkring 50 våbenenheder, tilføjes det.

Sanktionerne mod Rusland og planerne om at levere tunge våben til regimet i Kijev vil være med til yderligere at destabilisere situationen i Ukraine, siger talsmand for Ruslands præsident Dmitri Peskov til en Moskva-baseret radiostation i et interview.

- Rusland er et land, der er ærligt interesseret i at løse krisen. Alle andre planer om at optrappe sanktioner og isolation, om at levere våben til Ukraine og så videre er desværre rettet mod at destabilisere situationen i Ukraine, siger han.

- Rusland har gjort sig store anstrengelser for at hjælpe Ukraine med at løse denne skrækkelige krise. Det er også det, Rusland vil gøre i fremtiden, siger Peskov ifølge nyhedsbureauet Itar-Tass.

/ritzau/Reuters