2000 var samlet i moské, da selvmordsbomber angreb under fredagsbøn

Kuwaitisk premierminister fordømmer angreb på en pakket moské. "Angrebet er en trussel mod den nationale enhedsfølelse," siger han. 25 meldes dræbte, 202 såret.

Mindst 25 er dræbt i et selvmordsangreb under fredagsbønnen i Al-sadiq-moskeen i Al Sawaber-området i Kuwait City. Klik på play.

Mindst 25 er dræbt i et selvmordsangreb på shia-moskéen al-Sadiq i Kuwait, 202 er såret, melder det Kuwaitiske Indenrigsministeriet.

Den militante islamistiske bevægelse Islamisk Stat har taget skylden for angrebet, viser en erklæring lagt på sociale medier.

Et vidne fortæller Reuters, at moskeen var pakket med omkring 2.000 bedende under fredagsbønnen og under ramadanen, som startede den 18. juni.

- Trussel på nationens enhedsfølelse

Den kuwaitiske premierminister, Jaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah, kalder angrebet for "et forsøg på at true den kuwaitiske nations enhed".

- Denne hændelse er et angreb på vores interne fronter, vores nationalfølelse, siger premierministeren til Reuters efter at have besøgt Emiri-hospitalet, hvor sårede er indlagt.

Kuwait har de seneste år frygtet angreb fra netop Islamisk Stat, da landet bidrager til en amerikansk-ledet koalition med den jihadistiske gruppe.

Her ligger moskeen, som tidligere i dag blev udsat for terrorangreb.

Et af flere angreb fredag

Al-Arabiya viser adskillige billeder fra stedet af sårede. Blandt de sårede står blandt andre en hvidklædt mand og taler telefon, mens blodet flyder fra hans isse. Hans tøj er sølet ind i blod.

Der har været en stribe jihadistiske angreb i både Mellemøsten og Europa fredag.

I Frankrig har en formodet sympatisør med Islamisk Stat angrebet en fabrik, hvor han ifølge franske medier har dræbt en person.

I Tunesien er et turisthotel angrebet, skriver lokale medier. Og ved grænsen mellem Syrien og Libanon har libanesiske sikkerhedsstyrker forhindret islamisters forsøg på at "infiltrere en grænseby", skriver nyhedsbureauet AFP.

DR Nyheder/Reuters/Ritzau

FacebookTwitter