22 til skade i tivoli-ulykke i Sverige

22 mennesker kom til skade, da en forlystelse, et flyvende tæppe, brasede sammen i en tivolipark i Göteborg. Seks blev alvorligt, men ikke kritisk, kvæstet. Der var ingen danskere blandt de tilskadekomne.

36 mennesker er kommet til skade ved en ulykke i forlystelsen Rainbow i Liseberg tivolipark i Gøteborg. Her føres en tilskadekommet pige hen til en ambulance. (Foto: Peter Holländre © Scanpix)

22 mennesker kom fysisk til skade, da en forlystelse, et flyvende tæppe, brasede sammen i tivoliparken Liseberg i Göteborg. Seks er blevet alvorligt kvæstet.

Sahlgrenska sygehus oplyser, at 30 personer blev ført til sygehuset, to havde alvorlige skader som arm- og benbrud, mens 16 havde fået knubs og hudafskrabninger, det skriver Göteborgs-Tidningen.

Der er ingen danskere blandt de tilskadekomne, skriver Göteborg-postens netavis.

Redningsfolk arbejdede hurtigt

Det vides ikke, hvad årsagen til ulykken var.

- Alt jeg ved er, at forlystelsen gik i stykker og brasede sammen, siger Johan Buchmann fra Gøteborgs politi.

Der var 25.000 mennesker i Liseberg, da ulykken skete i går. Deriblandt en dansker, der var øjenvidne til ulykken. Hun fortæller, at mange mennesker hurtigt stimlede sammen om ulykkesstedet og flere græd.

- Men det gik meget hurtigt for redningsmandskabet at få de tilskadekomne ud og væk fra stedet, fortæller Tina Bach Sørensen til Radioavisen.

Tekniske undersøgelser

Havarikommissionen går i dag i gang med de tekniske undersøgelser. Ifølge Sveriges Radio er der en formodning om, at det er et kugleleje, der er gået stykker.

– Det er åbenbart, at det er en mekanisk fejl, som er årsag til ulykken. Stolerækken på forlystelsen har flyttet sig på akslen og har ramt jorden. Men politiet må undersøge sagen, inden vi kan sige, hvad det er, der er sket, siger Mats Wedin, vicedirektør i Liseberg til Sveriges Radio.

Flere ulykker

Ulykken med Rainbow er den seneste af flere ulykker i Liseberg.

I sommeren 2006 fik en 33-årig kvinde alvorlige hovedlæsioner, da hun faldt i vandet fra vandrutsjebanen Flumeride. Samme år kom 21 personer til skade, da to bjergbanetog stødte sammen.

- Det er ikke sådan, at det sker hvert år, men vi havde altså for to år siden to ulykker, som var meget ubehagelige, siger Mats Wedin.

Ulykken i Sverige kommer få dage efter, at der i Fårup Sommerland skete en ulykke med forlystelsen Tekoppen.

Det flyvende t?ppe blev taget i brug i 1983. (Foto: Adam Ihse © Scanpix)

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5333d34c6187a20aa0e93cfd

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk