23-årig fra Sydkorea bag massakre i Virginia

Det var en af universitetets egne studerende, den 23-årige sydkoreaner Cho Seung-Hui, der for nu et døgn siden gik amok og dræbte 32 af sine kammerater i den amerikanske delstat Virginia.

Politiet har afspærret området omkring Virginia Tech. (Foto: KEVIN LAMARQUE © Scanpix)

Politiet har nu frigivet navnet på den mand, der i går dræbte 32 på et universitet i den amerikanske delstat Virginia.

Der er tale om den 23-årige koreaner Cho Seung-Hui, og meget tyder på, at han havde planlagt skud-massakren meget grundigt.

For eksempel var dørene til det undervisningslokale, hvor han skød de 30, lukket med kæder, så ingen kunne slippe ud den vej. Nogle sprang dog ud af vinduerne. Morderen var bevæbnet med to håndvåben og havde en del ammunition med sig.

Helt tavs under skyderiet

Han var tavs under hele forløbet og en af de overlevende siger, at han skød mod alt og alle tilsyneladende uden at ville ramme nogen bestemt.

Politiet ved nu, at der var tale om en 23-årig studerende der stammede fra Sydkorea. Han læste engelsk og boede på et af kollegierne, der hører til universitetet. Drabsmanden begik selvmord efter massakren.

Politiet ved også nu, at det samme våben blev brugt til de to første mord, der blev begået i en af universitetets boligblokke og massemordet to timer efter i klasselokalerne. Men der er ikke kommet noget frem om, hvorfor manden gik amok og dræbte 32 medstuderende og lærere.

Troede først på et privat opgør

Politiet er blevet kritiseret for ikke hurtigt nok og i tilstrækkelig omfang advarede de studerende mod den bevæbnede mand. Men de siger, at de ikke vidste, at han stadig befandt sig på universitetet.

Politiet troede, at de første to mord var et privat opgør og at drabsmanden havde forladt området. Der blev sendt e-mails ud med en advarsel til de studerende i boligblokken hvor de to var dræbt om at holde sig inden døre og væk fra vinduerne. Men advarslen kom først da skyderiet i undervisningslokalerne var begyndt.

Facebook
Twitter