24 flygtninge befriet fra tilsvejset varevogn

Politiet i Østrig har muligvis forhindret en ny tragedie, hvor sammenstuvede flygtninge omkommer af iltmangel.

En varevogn medbringende 24 flygtninge fra Afghanistan er blevet stoppet af politiet i Østrigs hovedstad, Wien.

Muligvis har politiet dermed forhindret endnu en tragedie, hvor flygtninge mister livet på grund af skruppelløse menneskesmuglere.

Af endnu ukendte årsager var køretøjets vinduer dækket af gitre, og dørene var svejset til. Passagererne havde dermed ingen mulighed for selv at slippe ud eller adgang til frisk luft.

Det oplyser politiet i Østrig sent tirsdag aften ifølge det østrigske nyhedsbureau APA.

Stoppet i razzia Varevognen kom sandsynligvis fra Ungarn. I forbindelse med en motorvejsaktion rettet mod at afsløre menneskesmuglere besluttede politiet at overvåge køretøjet.

Da varevognen lidt senere blev vinket ind til siden i udkanten af Wien, stak føreren af. Politiet affyrede et advarselsskud, men det kunne ikke stoppe ham.

En politihund sporede kort tid efter manden - en rumæner - der havde forsøgt at skjule sig i nærheden.

Var spærret inde Passagererne var reelt spærret inde. Varevognens sidedør var svejset til indefra, og på ydersiden var der en hængelås. Samtlige vinduer var indvendigt forsynet med gitre.

Ændringerne betød, at der på intet tidspunkt kom frisk luft ind til de 24 afghanere, der var stuvet sammen bagest i køretøjet.

Personerne lå bogstaveligt talt oven på hinanden i det 3,35 gange 1,75 meter store varerum.

Afghanerne, alle mellem 16 og 20 år, har over for politiet beskrevet forholdene som "forfærdelige".

Politi: - I fare for at dø Ifølge politiet skulle turen ikke have varet ret meget længere, før de ville have været i fare for at omkomme, skriver det østrigske nyhedsbureau.

Siden mandag har politiet i Østrig skærpet trafikkontrollen på grund af de mange flygtninge, der ulovligt bliver transporteret ind i landet fra især Ungarn.

Politiet mener, at de 24 afghanere forsøgte at komme til Tyskland for at søge asyl.

I sidste uge blev 71 flygtninge fundet omkommet i en lastbil, som var blevet efterladt på en motorvej i Østrig. De døde sandsynligvis af iltmangel. Tre personer er anholdt i Ungarn i forbindelse med tragedien.

/ritzau/