25 år for mord på dansk politimand

Et nævningeting ved Paris har idømt manden, der for fire år siden skød den danske politibetjent Morten Mortensen, 25 års fængsel. Men allerede om ti år er han formentlig på fri fod.

Franskmanden Eric Boucher, der i 1995 skød den danskepolitibetjent, Morten Mortensen, i forbindelse med et bankrøveri iHøjbjerg ved Århus, er ved retten i Bobigny i Frankrig blevet idømt25 års fængsel for drab, røveri og gidseltagning.

Tre andre, den 44-årige Claude Bonin, den 46-årige JoséPerrichon, og den 51-årige Pierre Bouffard, fik hver 12 års fængselfor at have deltaget i røveriet, mens gruppens leder, den 43-årigeJean-Michel Picard, som nægter sig skyldig, fik 10 års fængsel forat have planlagt røveriet.

Den 36-årige Eric Boucher nægtede sig først skyldig, men tilstoddrabet under sagen. Han har inden for de seneste 17 år kun tilbragt7 måneder i frihed. Resten af tiden har han siddet i fængsel for etandet mord.

Bouchers forsvarer sagde efter dommen, at han er tilfreds. Forselv om Boucher fik 25 års fængsel, så kan han efter fransk lovprøveløslades om 10 år.

Enken efter den myrdede betjent Morten Mortensen kræver godt enmillion kroner i erstatning til sig og sine to børn, der i dag er12 og 17 år.

Facebook
Twitter