25 blinde passagerer fundet i kølecontainer på færge til England

Det danske rederi DFDS bekræfter fundet. Alle meldes i live.

Fragtskibet, "Britannia Seaways", vendte om, efter at de mange blinde passagerer var fundet. (Foto: MARCO DE SWART © Scanpix)

25 mennesker er fundet i en kølecontainer på et fragtskib fra Holland til England.

Det bekræfter skibets danske rederi DFDS over for Ritzau. Informationschef i DFDS Gert Jakobsen oplyser, at skibet sejler under dansk flag.

Lokale myndigheder i Holland skriver ifølge nyhedsbureauet Reuters i en meddelelse, at alle er i live. Der er ikke umiddelbart yderligere oplysninger om de 25 menneskers tilstand.

Han fortæller, at migranterne er sendt til tjek på hospitalet for nedkøling. Deres nærmere tilstand kendes ikke. Informationschefen fortæller dog, at han ikke har oplysninger om, at nogen skulle være omkommet.

- Jeg ved ikke rigtigt noget om deres tilstand, andet end at alle 25 blev taget imod af ambulancerne, der ventede på kajen og blev ført til hospital for at blive undersøgt for nedkøling.

- De var underafkølede af at være i køletraileren. Derfor bliver de undersøgt. Vi ved ikke, hvordan det går dem nu, siger Gert Jakobsen.

Han har ikke nogen oplysninger om, hvor migranterne er fra.

20 ambulancer sendt afsted

Op mod 20 ambulancer blev sendt til den havn i byen Vlaardingen i Holland, hvor skibet var på vej retur til.

Nogle af migranterne blev kørt væk i bus. (Foto: MARCO DE SWART © Scanpix)

Fragtskibet, "Britannia Seaways" stævnede ud klokken 15.30, men vendte om, efter at de mange blinde passagerer var fundet, fortæller Gert Jakobsen.

- Man fandt ved cirka 17-tiden, at der var migranter i den ene af trailerne - en køletrailer, fordi migranterne havde lavet et hul i køletraileren. Man vidste også, at der var en del migranter inde i traileren. Så skibet valgte at vende om.

- Vi tog også kontakt til politiet i Holland med det samme, som så ventede, da vi kom i land, siger han.

Han fortæller, at det er et kendt problem med migranter, der forsøger at komme ind i Storbritannien.

- Vi gør alle steder, alt hvad vi kan. Med hunde, der undersøger, med målere, der kan måle CO2 i luften efter menneskelig udånding. Vi gennemsøger trailerne. Men her taler vi en forseglet køletrailer. Den kan vi ikke gå ind og kigge i.

- Så det er et problem, som er der, og som vi gør alt for at løse, og som vi vel også har løst til dels. Desværre ser vi for hyppigt alligevel, at der kommer nogen igennem det ellers meget finmaskede net, siger Gert Jakobsen.

Udbredt problem

For mindre end en måned siden blev Storbritannien rystet af en tragisk sag om menneskesmugling. Her blev 39 vietnamesiske mennesker fundet døde i en lastbilscontainer i Essex nordøst for London

Sagen fra Essex var den værste af sin slags på britisk jord siden år 2000, hvor 58 kinesere blev fundet døde i en container i havnebyen Dover.

De mange færgeforbindelser til England udgør en stor udfordring for myndighederne. Kortet viser et udsnit af dem. (Foto: Maps4News/Sean Coogan)

Menneskesmugling er et udbredt problem for England. Ifølge den engelske avis The Times opdagede de britiske myndigheder sidste år 8.000 migranter skjult i lastbiler. Det svarer til 22 om dagen.

Derudover blev 35.000 opdaget ved grænsetjek i Frankrig og Belgien, hvor der er færgeforbindelser til England.

Hvor mange, der havde succes med deres færd over Kanalen, vides ikke.

Udfordring i flere havne

Den franske havneby Calais har længe været i fokus i forhold til udfordringen med migranter, som forsøger at komme til England.

Byen kom særligt i fokus i forbindelse med flygtningekrisen i 2015, hvor tusinder af migranter dannede en flygtningelejr, og der dagligt var migranter, der forsøgte at komme ind i lastbiler - eller at storme Eurotunellen, der fører til England.

Derfor blev sikkerheden styrket ved Calais.

Men det er ikke kun i Frankrig og Belgien, at migranter forsøger at komme videre til Storbritannien.

DR Nyheder kunne tidligere på året berette, at der alene i løbet af årets tre første måneder var 54 albanere, som blev taget på fersk gerning på havnen i Esbjerg, efter at de har forsøgt at komme illegalt til England.

/ritzau/DR Nyheder

Præcisering: I overskriften stod der tidligere, at de 25 mennesker var fundet i et kølerum. Det er rettet til kølecontainer.