250 er døde af kulde i Europa

Den ekstreme kulde har nu flere hundrede liv på samvittigheden. Alene i Ukraine har 122 mennesker mistet livet

De ekstreme temperaturer, der har bredt et frosttæppe ud over Europa, har indtil videre krævet flere end 250 dødsofre.

Alene i Ukraine har 122 mennesker mistet livet, meddeler myndighederne ifølge nyhedsbureauet dpa.

21 mennesker er frosset ihjel det seneste døgn, mens temperaturerne ifølge landets vejrtjeneste dykkede til minus 30 grader, og det er især de mange hjemløse, der lider i kulden. Ifølge officielle tal lever 100.000 mennesker på gaden i Ukraine, men uofficielle tal peger i retning af 300.000.

Døde i flammer fra bål

I Polen steg dødstallet til 45, da syv mennesker frøs ihjel, oplyser indenrigsministeriet i Warszawa. Derudover mistede fire polske hjemløse livet i flammerne fra de bål, som de havde antændt i forladte bygninger for at holde varmen.

I Rumænien har 28 mennesker mistet livet i frostvejre, og i Tjekkiet har fire mennesker mistet livet, og 4.000 hjemløse kæmper for at holde varmen i hovedstaden Prag.

Det drabelige vintervejr har ligeledes kostet menneskeliv i Serbien, Italien, Slovakiet, Frankrig, Østrig samt i Grækenland og de baltiske lande.

Har skåret i gaslevering

I Montenegro er indbyggerne i flere nordlige bjerglandsbyer blevet evakueret på grund af massive snemængder, og flere europæiske lufthavne er lukkede eller melder om forsinkelser.

Samtidig erkender den russiske regeringschef, Vladimir Putin, efter klager fra EU, at der er skåret i den statsejede energigigant Gazproms gasleverancer til blandt andre Tyskland, Østrig og Italien, fordi russerne selv har brug for gas til at holde varmen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk