263 kilometer i timen: Cyklonen Debbie smadrer mod australsk østkyst

Myndigheder opfordrer befolkningen i de berørte områder til at blive indendøre, da intensiteten vil stige i løbet af dagen.

En cyklon, der har fået navnet Debbie, er gået i land i Australiens nordøstlige stat Queensland her til morgen dansk tid, efter den tidligere på morgenen ramte den australske øgruppe Whitsundays med vindstød på op mod 263 kilometer i timen.

Det oplyser meteorologer til australske medier ifølge Ritzau.

På en skala fra et til fem er Debbie en kategori fire-cyklon, og vindstød ventes at nå op på 280 kilometer i timen i løbet af de 18 timer, det vil tage cyklonen at passere.

Til sammenligning havde stormen Bodil, der ramte Danmark i december 2013, vindstød på op mod 160 kilometer i timen.

Sådan ser det ud før og efter, at cyklonen Debbie ramte øen Hamilton på Australiens nørdøstkyst.

https://twitter.com/abcnews/status/846551856847503360

I Whitsundays og Mackay er 34.000 mennesker uden strøm, rapporterer australske 7 News.

Tusindvis af mennesker er de seneste dage blevet evakueret, og skoler, lufthavne og havne er lukket i de cyklonramte områder.

Samtidig opfordrer premierminister i Queensland, Annastacia Palaszczuk, indbyggerne til at blive inden døre.

- Intensiteten og vildskaben af vindstødene er gradvist stigende, siger hun ifølge 7 News tidligt tirsdag morgen dansk tid.

Ifølge den regionale redningsenhed State Emergency Service kan man muligvis først onsdag ved middagstid komme frem til indbyggere, der er berørt af Debbie.

- Det er en meget langsom cyklon, så vi snakker om alt fra seks til 14 timer, før den har passeret hvert område. Alle bør blive indendøre i deres huse hele dagen og natten med, siger regionalchef Dale Camp ifølge The Guardian.

Mandag blev tusindvis af mennesker mellem byerne Home Hill og Proserpine på den australske østkyst evakueret.

Proserpine og Home Hill ligger mellem Airlie Beach og Townsville, der er populære mål for turister, som vil opleve Great Barrier Reef.

FacebookTwitter