27 soldater anholdt efter mislykket kupforsøg i Venezuela

Flere soldater overtog i går kontrolposter i Venezuela og opfordrede borgerne til at komme ud i gaderne.

Kupforsøget i går blev hurtigt slået ned, men det lykkedes for oprørerne at få flere demonstranter ud på gaden. (Foto: FEDERICO PARRA © Scanpix)

Kupforsøget i Venezuela i går mod præsident Nicolas Maduro blev afværget, og nu er 27 soldater fra Nationalgarden anholdt, oplyser forsvarsminister Vladimir Padrino.

Han siger, at de ansvarlige for 'mytteriet' vil få 'den fulde kraft af lovens lange arm at føle'.

Gruppen af soldater angreb først en kontrolpost i hovedstaden Caracas, hvor de tog fire soldater til fange og stjal deres våben.

Herefter fortsatte gruppen videre til en sikkerhedspost, hvorfra de i en video uploadet på de sociale medier opfordrede andre venezuelanere til at gå på gaden i protest.

Satte ild til containere og blokerede veje

- Vi er professionelle soldater fra Nationalgarden, der går imod regimet, som vi tager afstand fra. Jeg har brug for jeres hjælp til at indtage gaderne, lyder det i videoen fra en soldat, der præsenterer sig selv som gruppens leder.

Selv om kupforsøget mislykkedes, lykkedes det gruppen at samle en del demonstranter, og de satte ild til skraldecontainere og blokerede vejene i området for politiet.

Det er under to uger siden, at præsident Maduro blev taget i ed til endnu en embedsperiode.

Oppositionen og nationalforsamlingen beskylder Maduro og Socialistpartiet for at have kørt Venezuela i sænk og have forårsaget den omfattende politiske og økonomiske krise, landet befinder sig i.

/ritzau/

Facebook
Twitter