28-årige Stine oplevede Egypten-angreb på nært hold: Så var det bare at løbe. Løb, løb, løb

Stine Bilde Hansen er med Apollo i Hurghada, Egypten, og har oplevet aftenens angreb på nært hold.

Stine Bilde Hansen fra hotellet Bella Vista her til aften. Hun venter på at få lov til at gå ud og få flere informationer om, hvad der er sket. (Foto: Emma Toft Web og Mobil)

En af de danskere, der bor på Bella Vista hotel i Hurghada, Egypten, er den 28-årige dansker Stine Bilde Hansen.

Da turisthotellet blev angrebet her i aften af et ukendt antal gerningsmænd, hørte hun skud og løb.

- Her til aften sidder vi på hotellet. Jeg går ud på balkonen for at se, om det er stjerneklart, og idet jeg går derud, der kan jeg se en masse mænd – hotelpersonale – der løber rundt. Og så begynder jeg at høre skud, siger hun til DR Nyheder.

Hun vender sig med det samme mod sin veninde på værelset og spørger, hvad de skulle gøre.

- Jeg siger til min veninde på værelset, at de skyder. Og så begynder vi at løbe ned mod vandet, og der bliver stadig skudt. Og vi bliver så skilt ad. Min veninde kommer ud på en båd, og jeg selv løber hen til et nedrevet hotel, hvor jeg gemmer mig under nogle murbrokker, fortæller hun.

- Så ligger jeg der, indtil jeg kan høre, at skuddene begynder at aftage, og der kommer politi. Jeg bliver liggende der, har min telefon med, og heldigvis har min veninde også sin telefon med, så vi har kontakt til hinanden.

Der var meget virvar på hotellet. Så var det bare at løbe. Løb, løb, løb. Vi var bange, selvfølgelig. Rystede over hele kroppen, men det var bare at handle - se om vi kunne finde et sikkert sted

Danske Stine Bilde Hansen

Der hersker tvivl om antallet af dræbte og sårede samt nationaliteterne på dem, der skulle være sårede.

Løb, løb, løb

Stine Bilde Hansen bliver liggende, indtil veninden får at vide, de har fanget terroristen, som hun siger.

- De finder mig ovre i murbrokkerne. Og så er vi samlet på hotellet. Det er her vi er lige nu, fortæller Stine Bilde Hansen til DR Nyheder.

Der gik 20 til 25 minutter, inden skuddene begyndte at stilne af, og lidt længere tid inden det hele var overstået, fortæller hun. Overblik over hvor mange skud, der blev affyret, har hun ikke, men måske 50 til 100, siger hun.

Det første hun tænkte, da hun hørte skuddene, var, at de skulle af sted.

- Der var meget virvar på hotellet. Så var det bare at løbe. Løb, løb, løb. Vi var bange, selvfølgelig. Rystede over hele kroppen, men det var bare at handle - se om vi kunne finde et sikkert sted, fortæller hun på en skrattende mobiltelefon fra den strandbar på hotel Bella Vista, hvor hun sidder nu.

Stine Bilde Hansen kom til Egypten i tirsdags med Apollo Rejser, som hun ikke har hørt meget fra i forbindelse med angrebet på det hotel, hvor hun bor.

- Vi er af sted med Apollo, og dem har jeg haft kontakt med, og de vidste ingenting om situationen. Vores fly går hjem på tirsdag, og umiddelbart synes Apollo, at vi skulle vente med at tage hjem til på tirsdag, og det er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, siger Stine Bilde Hansen.

- Vi sidder her og har oplevet det her, og vi har sår og vores tøj er revet i stykker, og vi vil egentlig bare gerne hjem, siger hun.

Hun har ikke overblik over, hvem der er blevet såret ved skyderiet, andet end hvad hun har hørt fra andre på hotellet.