30-årig dansker frigivet efter 10 dages bortførsel - og anholdt i narkosag

Manden, der har holdt den 30-årige fanget i Spanien, er også anholdt.

En 30-årig dansk statsborger er blevet frigivet efter 10 dages bortførsel i Spanien.

Det oplyser spansk politi i en pressemeddelelse.

Det danske udenrigsministerium oplyser til DR Nyheder, at det er bekendt med sagen, men kan ikke udtale sig om den, da ministeriet har tavshedspligt i personsager.

Den 30-årige blev reddet ud af et hus i byen Marbella og blev frigivet med flere skader. Blandt andet har danskeren et alvorligt brud på højre albue og adskillige blå mærker, hvilket ifølge spansk politi er beviser på, at danskeren er blevet mishandlet under tilfangetagelsen.

Danskeren er dog ikke kommet på fri fod, da vedkommende var internationalt efterlyst af dansk politi i forbindelse med en sag om narkotikahandel.

Nordsjællands Politi oplyser, at der er tale om en mand, der har har været efterlyst i tre år, og at han nu er varetægtsfængslet i Danmark.

- Tilbage i juni får vi oplysninger fra spansk politi om, at manden befandt sig i Malaga, hvor politiet var involveret i en hændelse, hvor manden havde været frihedsberøvet, siger Lau Lauritzen, efterforskningsleder i Nordsjællands Politi.

En 23-årig spansk mand, der holdt danskeren til fange, er blevet anholdt.

Forsøgte at afpresse familien

I forbindelse med bortførelsen har gerningsmændene ifølge politiet forsøgt at afpresse danskerens familie.

Forældrene til den 30-årige blev kontaktet af fremmede, der krævede en hurtig bankoverførsel på 165.000 euro for at få deres søn ud i live. Samtidig sendte gerningsmænd billeder af den 30-årige, der var stærkt forslået.

Hvis ikke familien overførte pengene indenfor seks timer, ville danskeren blive slået ihjel, lød det ifølge politiet fra gerningsmændene.

Agenter fra spansk politi fik danskeren frigivet ved at gå ind i huset, hvor de fandt den 30-årige og hans fangevogter på første sal, hvor danskeren lå på en madras på gulvet.

Udover de to personer fandt politiet blandt andet en revolver, knap 4.000 euro i kontanter, en præcisionsvægt og narkotiske stoffer i huset.

Den 23-årige spanske mand er blevet anholdt og er mistænkt for at stå bag skaderne på danskeren, for bortførelsen, ulovlig våbenbesiddelse og at tilhøre en kriminel gruppe.

Facebook
Twitter