Tema Krigen i Syrien

30 luftangreb har ramt Aleppo lørdag

Dødstallet stiger i Aleppo efter ni dage med bombardementer. Røde Kors advarer om humanitær katastrofe.

En mand bliver evakueret mellem ødelagte bygninger i Aleppo. AFP PHOTO / AMEER ALHALBI (Foto: AMEER ALHALBI © Scanpix)

Det syriske regime har erklæret en kort og midlertidig våbenhvile i dele af landet – men i storbyen Aleppo raser volden videre. Det skriver Ritzau.

Lørdag har næsten 30 luftangreb ramt byen, og dødstallet stiger efter ni dage i træk med bombardementer af de stridende parter.

Siden 22. april er mindst 140 mennesker blevet dræbt i regimets luftangreb. Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge nyhedsbureauet AP. Observatoriet oplyser videre, at det uvist, om lørdagens bombardementer stammer fra syriske eller russiske fly.

Fredag annoncerede den syriske regeringshær og Rusland en midlertidig våbenhvile i området omkring Damaskus og i provinsen Latakia i den nordvestlige del af Syrien. Aleppo er ikke omfattet af våbenhvilen, som det syriske regime indførte fra midnat fredag og et døgn frem.

De nye bombardementer kommer samtidig med, at Røde Kors advarer om, at intensiveringen af kampene bringer millioner af mennesker tættere på en humanitær katastrofe.

I det værste af den seneste uges mange angreb blev et hospital, der er støttet af organisationen Læger Uden Grænser, angrebet. Over 50 personer - heriblandt seks læger - mistede livet i angrebet. En af dem var Doktor Muhammad Waseem Maaz, som ifølge den britiske avis The Telegraph var den sidste tilbageværende børnelæge i et område af byen, der er under oprørernes kontrol.