300 anholdt under voldelige homo-protester i Paris

150.000 mennesker demonstrerede søndag mod homoægteskaber. Politiet måtte stoppe uroligheder med tåregas.

Politiet måtte forsvare sig med tåregas under en demonstration mod homovielser i går. Her er en politimand blevet såret. (Foto: © Etienne Laurent, Scanpix)

Næsten 300 personer er blevet anholdt af fransk politi i Paris, efter at tusindvis af mennesker i går, søndag, demonstrerede mod en ny lov om homovielser.

Ifølge politiet var omkring 150.000 indbyggere på gaden i den franske hovedstad for at vise deres utilfredshed, mens folkene bag demonstrationen sætter tallet til over en million.

Protesterne begyndte fredeligt, men søndag aften udviklede sig voldeligt, da maskerede demonstranter begyndte at kaste flasker, røgbomber og fyrværkeri mod politiet.

Forsvarede sig med tåregas

Omkring 4.500 franske politi- og sikkerhedsstyrker var inden demonstrationen sendt på gaden for at stoppe eventuelle optøjer.

Ifølge politiet deltog adskillige hundrede unge i urolighederne, og betjente måtte forsvare sig med tåregas, skriver Le Monde. Ifølge den franske avis blev 293 personer lagt i håndjern.

Både den franske regering og oppositionen har beskyldt hinanden for at tirre demonstranterne.

Paris-demonstrationerne kommer lidt over en uge efter, at Frankrigs præsident, François Hollande, underskrev en lov, der giver folk af samme køn mulighed for at blive gift og at adoptere børn.

/ritzau/dpa