300 danske turister får lov at blive i Sharm el-Sheikh

Atlantis Rejser tager Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning til Sharm el-Sheikh med ro.

Ferien får en brudt afslutning for en del danske turister, som i øjeblikket er på ferie i det egyptiske feriested Sharm el-Sheikh. Rejseselskabet Star Tour sender omkring 200 danske turister hjem fra Sharm el-Sheikh, efter Udenrigsministeriet mandag har skærpet rejsevejledningen til Egypten. Samtidig stopper Star Tour øjeblikkeligt salget af rejser til Sharm el-Sheikh, oplyser selskabets salgsdirektør, Stig Elling. (Foto: KHALED DESOUKI © Scanpix)

Udenrigsministeriet opfordrer danske turister til at holde sig fra det populære turistområde Sharm el-Sheikh i Egypten, og derfor har rejseselskabet Star Tour nu valgt at kalde sine 200 gæster hjem fra destinationen.

Hos Atlantis Rejser er reaktionen anderledes.

Kommunikationschef Pernille Ammitzbøll understreger således, at der ikke er tale om en evakuering, og at selskabets 300 gæster derfor får lov at nyde resten af deres ferie på Sinai-halvøen.

- Udenrigsministeriet siger til os, at gæsterne roligt kan blive dernede, men at vi ikke må sende nye gæster derned. Vi har mange gæster dernede, og folk er ikke i panik. Der er stille og roligt, siger kommunikationschefen.

- Til gengæld må vi ikke de første 14 dage sende nye gæster derned, så vi prøver at finde nogle alternative destinationer til dem, der nu har taget fri for at komme af sted, siger hun.

Kan få pengene retur

Hvis kunder hos Atlantis Rejser foretrækker at få pengene retur, er det også en mulighed, fortæller Pernille Ammitzbøll.

Udenrigsministeriets beslutning om at indskærpe rejsevejledningen til Sinai-halvøen sker efter, at Tysklands udenrigsministerium for nylig udsendte en advarsel om at rejse til badedestinationer på halvøen.

Det skete efter et bombeangreb mod en turistbus, der kørte koreanske turister rundt på Sinai-halvøen.

Flere koreanske turister sammen med bussens egyptiske chauffør blev dræbt ved attentatet.

/ritzau/

Facebook
Twitter