3.000 flygtninge er døde i år på vej over Middelhavet

En kvart million flygtninge og migranter er nået til Europa i år efter at have krydset Middelhavet.

Redningsfolk hjælper en reddet flygtning i land på øen Lesbos 13. juli. Fire fra samme båd omkom på turen over Middelhavet. (Foto: © Str, Scanpix)

Knap 3.000 flygtninge og migranter er døde i forsøget på at krydse Middelhavet i år, mens næsten 250.000 er nået til Europa efter at have krydset havet.

Det viser nye tal fra Den Internationale Organisation for Migration (IOM) ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge talsmand for IOM Joel Millman ligger dødstallet på anslået 2.977. Han tilføjer, at dødstallet i år er nået op på 3.000 tidligere end de foregående år.

- I 2014 var det i september, og i 2015 var det i oktober, siger han.

I de seneste fire måneder er 20 flygtninge og migranter i gennemsnit døde hver dag på Middelhavet primært på vej fra Libyen til Italien.

Den tidligere benyttede rute over Middelhavet bliver i stigende grad brugt igen, efter at migrantruten over Balkan er lukket. Her sejlede flygtninge og migranter fra Tyrkiet til små græske øer.

På et topmøde i marts blev EU og Tyrkiet enige om en aftale, der blandt andet betyder, at Tyrkiet tager imod afviste asylansøgere fra Grækenland, mod at EU genhuser syrere fra lejre i Tyrkiet.

Den libyske rute tiltrækker ifølge IOM primært afrikanske migranter, mens den græske rute primært tiltrækker syrere, afghanere og irakere.

/ritzau/