Ved midnat udløb fristen for verdens lande til at fortælle, hvor meget de vil skære ned på de udslip af CO2.
På topmødet i København vedtog stats- og regeringscheferne, at holde den globale temperaturstigning på under to grader - den såkaldte Københavnsaftale.
Indtil nu har USA, Sydkorea, Japan, Indien, Kina og de 27 EU-lande rapporteret deres mål. Til gengæld mangler mange af de afrikanske lande, at fortælle, hvad de vil gøre for at begrænse udslippet af drivhusgasser.
- Jeg er hverken jublende lykkelig eller dybt deprimeret, jeg er realist, siger klimaminister Lykke Friis om antallet af tilbagemeldinger.
Tilbagemeldinger som ifølge DRs klimaredaktør Claus Kaae Nielsen er helt forudsigelige.
- Det er det. som landene kom til København med i december, som de nu melder ind, siger DRs klimaredaktør Claus Kaae Nielsen.
Tre graderes temperaturstigning
Han tilføjer, at de tal der er meldt ind ifølge forskerne vil fører til en temperaturstigning på tre grader, frem for de to grader, som stats- og regeringscheferne lovede hinanden.
Til det siger klimaministeren:
- Vi vidste jo godt, at vi i København ikke nåede målet med de to grader, men det afgørende var at der var enighed om, at det var overliggeren. Det der er nyheden er, at mange lande, vel at mærke lande, der vil stå for trefjerdedele af CO2-udslippet. siger, at de står ved den aftale. Derfor er der en chance for en global aftale, siger Lykke Friis.