33 tyrkiske soldater er dræbt under luftangreb i Syrien

Den igangværende optrapning af kampe i Idlib-provinsen er farlig og bør omgående stoppe, advarer USA og Nato.

Tyrkiet anklager de syriske regeringsstyrker for at stå bag et angreb i går, hvor mindst 33 tyrkiske soldater blev dræbt. (Foto: BAKR ALKASEM © Scanpix)

Mindst 33 tyrkiske soldater er i går blevet dræbt i et luftangreb i den syriske provins Idlib.

Det oplyser Rahmi Dogan, der er guvernør i Hatay-provinsen i Tyrkiet, som grænser op til Syrien, i en tv-meddelelse, skriver Reuters.

Og det møder fordømmelse fra USA, fremgår det af en pressemeddelelse fra det amerikanske udenrigsministerium natten til i dag dansk tid.

- Vi støtter vores Nato-allierede Tyrkiet, siger en talsmand for ministeriet i meddelelsen.

Tyrkiet anklager de syriske regeringsstyrker for at stå bag angrebet. Også USA anklager den syriske præsident, Bashar al-Assad, og hans allierede for at stå bag.

- Vi opfordrer til et omgående stop for de foragtelige angreb begået af Assad-regimet, Rusland og iranskstøttede styrker, lyder det videre fra USA.

- Vi undersøger nu mulighederne for, hvordan vi bedst kan støtte Tyrkiet i denne krise, skriver udenrigsministeriet desuden ifølge nyhedsbureauet AFP.

Stoltenberg: Stop offensiven

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, har i et opkald til den Tyrkiske regering ligeledes fordømt angrebet.

Det oplyser Stoltenbergs talsmand natten til fredag.

- Stoltenberg fordømte de fortsatte og uovervejede angreb begået af det syriske regime og dets støtte Rusland i Idlib-provinsen, siger talsmanden.

- Han opfordrede dem til at stoppe offensiven, at respektere international lovgivning og at støtte FN's bestræbelser på at finde en fredelig løsning.

- Han opfordrede alle parter til at deeskalere denne farlige situation og undgå yderligere forværringer af den forfærdelige humanitære situation i regionen.

Den syriske præsident Bashar al-Assads styrker har de seneste måneder arbejdet hårdt for at genvinde kontrollen over Idlib, som er den sidste oprørskontrollerede region i Syrien.

Tyrkiet sendte torsdag tusindvis af soldater ind i provinsen for at støtte oprørerne mod den syriske offensiv.

Præsident Erdogan har tidligere advaret om, at Tyrkiet vil svare igen mod Syrien, hvis ikke de syriske styrker trækker sig ud af Idlib.

/DR Nyheder/

FacebookTwitter