3.533 gange blev flygtninge angrebet i Tyskland sidste år

560 mennesker kom til skade under overfaldene, herunder 43 børn, viser tal fra det tyske indenrigsministerium.

Godt 2.500 gange er flygtninge blevet angrebet uden for deres asylcenter i løbet af 2016. (Foto: © Ina Fassbender, Scanpix)

Tyskland oplevede sidste år mere end 3.500 angreb på flygtninge og asylcentre, viser tal fra det tyske indenrigsministerium, som nyhedsbureauet AFP og avisen Berliner Morgenpost har set.

De i alt 3.533 tilfælde svarer til, at der skete næsten ti angreb mod flygtninge, indvandrere eller asylfaciliteter hver dag i løbet af 2016.

560 mennesker kom til skade under overfaldene, herunder 43 børn, viser tallene fra det tyske indenrigsministerium.

Tallene er kommet frem, efter et spørgsmål blev stillet i Forbundsdagen, og det tyske indenrigsministerium understreger, at der er tale om foreløbige tal.

I alt blev 2.545 overfald anmeldt, hvor overgrebet på en flygtning var sket uden for deres asylcenter. I 988 tilfælde var der tale om angreb på et asylcenter, herunder ildspåsættelser.

Der findes ikke tal for lignende episoder i foregående år. Det er første gang, man registrerer angrebene som en selvstændig kategori.

Men ser man tilbage på statistikkerne, var der i 2015 lidt over 1.000 tilfælde af kriminelle handlinger mod asylcentre. I 2014 var tallet nede på 199.

Den voldsomme stigning i forbrydelser rettet mod flygtninge og indvandrere er sket, efter Tyskland i 2015 tog imod omkring 890.000 asylansøgere.

Forbundskansler Angela Merkel besluttede at åbne grænserne for dem, der flygter fra krig og konflikt. Og det har efterfølgende skabt voldsom røre blandt højreorienterede vælgere. Blandt andet har partiet Alternativ for Tyskland (AFD) nydt stor opbakning fra nationalistiske vælgere.

Ulla Jelpke, der er talsperson for det venstreorienterede parti Die Linke, kræver politisk handling.

- Skal folk dø, før den højreorienterede vold bliver betragtet som et centralt problem for landets sikkerhed? siger hun ifølge mediet Funke.

Regeringen har ifølge mediet fordømt volden mod flygtninge og indvandrere "på det kraftigste".

- Mennesker, der er flygtet fra deres hjemland og søger beskyttelse i Tyskland, har ret til at forvente sikkerhed, lyder det ifølge AFP i det skriftlige svar til parlamentet.

Antallet af flygtninge faldt kraftigt igen i 2016 - ned til 280.000 asylansøgere - primært på grund af grænselukninger på Balkan-ruten og på grund af en EU-aftale med Tyrkiet.