36-årige Matt dræbte Bin Laden

Tv-station afslører identiteten på den mand, som affyrede et af de dræbende skud mod verdens mest eftersøgte terrorist.

Tv-station afslører identiteten på den mand, som affyrede et af de dræbende skud mod verdens mest eftersøgte terrorist, Osama bin Laden.

Da verdens mest eftersøgte mand, Osama Bin Laden, tidligt om morgenen 2. maj 2011 blev dræbt, affyrede 36-årige Matt Bissonnette et af de dræbende skud.

Det skriver Fox News på sin hjemmeside.

Bissonnette er blevet afsløret, fordi Fox News har gravet i, hvem der står bag en kontroversiel bog om drabet - bogen er skrevet under pseudonymet Mark Owen. Men nu er forfatterens sande identitet altså kommet frem.

På pension

Matt Bissonnette er 36 år og fra Alaska. Han er for nylig gået på pension efter at have været en del af de berygtede supersoldater i Navy Seal siden 1999. Han opnåede at blive chef for gruppen Team Six, som er den, der udførte drabet på Bin Laden.

Befriede Mærks-skib

Bissonnette var en erfaren soldat, da han var med til at dræbe bin Laden. Han var også med til at befri Mærsk-kaptajn Richard Phillips i Det Indiske Ocean i 2009.

Redningsaktionen endte med, at Navy Seal-snigskytter skød og dræbte tre somaliske pirater med skud i hovedet.

Bogen 'No Easy Day: The Firsthand Account of the Mission that Killed Osama Bin Laden' (Ingen nem dag: Førstehåndsfortællingen fra missionen, der dræbte Osama Bin Laden, red.) udkommer passende nok 11. september i år.

Kan komme i fængsel

Men bogen, der allerede er trykt i over 400.000 eksemplarer, kan gå hen og få alvorlige konsekvenser for Matt Bissonnette. Han risikerer nemlig fængsel.

Ligesom i den danske Jægerbog-sag mener eksperter, at bogen kan indeholde detaljer, der kan kompromittere sikkerheden ikke bare for fremtidige missioner, men også landets sikkerhed.

Og det kan medføre en hård straf, lyder vurderingen. Pentagon siger dog ifølge Fox News, at en pensioneret soldat, som Bissonnette er, ikke vil blive stillet for en militær domstol, men en civil domstol.

  • Sådan så det ud, da huset, hvor Osama bin Laden opholdt sig, blev angrebet af amerikanske soldater. (© AP)
  • Måske er de amerikanske soldater kommet ind gennem dette hul i muren. (© AP)
  • En seng fra huset, hvor Osama bin Laden blev dræbt. Bemærk blodet på gulvet. (© AP)
  • Billede fra soveværelset i huset. (© AP)
  • Blod på gulvet i huset, hvor Osama bin Laden blev dræbt. (© AP)
  • Stuen i huset. (© AP)
  • Osama bin Laden blev dræbt i et luksuspalæ, der lå i et grønt område med bjerge omkring.
1 / 7

Bliver til Spielberg-film

Forlaget bag bogen har sagt, at et eventuelt overskud fra bogsalget vil blive doneret til velgørende formål, der gavner familierne til faldne Navy Seals.

Bissonnette kommer dog næppe til at mangle penge. Ifølge avisen New york Post har han allerede solgt filmrettighederne til bogen - og han skulle angiveligt have holdt et møde med stjerne-instruktøren Steven Spielberg.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk