360-VIDEO Nyt forsøg på våbenhvile i Østukraine

Kom med helt tæt på de forreste kamplinjer i Ukraine, hvor der stadig kæmpes på trods af våbenhviler og gode intentioner.

Igennem de seneste 3,5 års krig, er der gjort utallige forsøg på at skabe en holdbar våbenhvile i Ukraine, og det er lykkedes at lægge en dæmper på de krigende parter, således at frontlinjen kun “simrer”.
Under de hårde kampe i sommeren 2014 døde flere hundrede soldater og civile hver eneste dag. Denne sommer ligger tabstallet på en almindelig dag mellem 1-9 mennesker, og begge sider har igen i år lovet hinanden at skrue helt ned for antallet af affyrede granater, nu hvor skolestart nærmer sig.

Men selv under våbenhviler stopper kampene aldrig helt.


Du kan tage med til frontlinjen sammen med ukrainske soldater fra 72. mekaniserede brigade på en stilling, hvor de russiskstøttede oprørere og den ukrainske hær står mindre end 100 meter fra hinanden.

Ifølge de officielle tal fra FN er tabstallet i krigen omkring 10.000 mennesker, men flere lokale organisationer mener, at tallet er langt højere.
De to selvudråbte republikker Donetsk og Lugansk Folkerepublik udgør et område på størrelse med Jylland. Lederne har flere gange ytret ønske om at blive indlemmet i Rusland, men det virker Kreml dog ikke til at have interesse i.

Videoen blev optaget i juli 2017

For den bedst tænkelige oplevelse anbefaler vi at du tænder for lyden.

Videoen opleves bedst på vores youtube-kanal. Klik her