39 personer er fortsat savnet efter Nairobi-massakre

De kenyanske myndigheder leder fortsat efter savnede i kølvandet på sidste uges blodbad i et indkøbscenter.

De kenyanske myndigheder leder fortsat efter 39 savnede i kølvandet på sidste uges blodbad i et indkøbscenter. (Foto: © AFP PHOTO/HO/KENYAN PRESIDENCY, Scanpix)

Mindst 39 personer er stadig savnet efter sidste uges brutale terrorangreb på et indkøbscenter i Kenyas hovedstad, Nairobi. Det oplyser International Røde Kors mandag.

Kenyanske og udenlandske nødhjælpsarbejdere fortsatte mandag med at undersøge ruinerne i indkøbscentret Westgate.

Forventer at finde flere

Dele af bygningens tag kollapsede som følge af de kraftige eksplosioner, der fandt sted, da kenyanske soldater nedkæmpede gidseltagerne. Myndighederne regner med at finde flere af de savnede under tagresterne.

67 personer er indtil videre bekræftet dræbt i det fire dage lange blodbad, der startede forrige lørdag og endte tirsdag. Over 200 personer er meldt såret.

al-Shabaab tager skylden

Flere udlændinge er blandt de dræbte. Det gælder seks briter, to canadiere, to franskmænd, to indere, en kineser, en hollænder, samt en sydafrikaner og en sydkoreansk statsborger.

Terrorgruppen al-Shabaab i Somalia har taget skylden for attentatet, der begrundes med, at Kenya deltager i en militærstyrke, som bekæmper gruppen i Somalia.

Gruppen selv siger, at 137 mennesker blev dræbt under aktionen.

/ritzau/AFP