40-årig tuneser anholdt efter angrebet på julemarkedet i Berlin

Den anholdte er mistænkt for at have været kontaktperson for den formodede gerningsmand bag angrebet.

12 personer mistede livet, da en lastbil forsætligt blev kørt direkte ind i julemarkedet på Breitscheidplatz. (Foto: Paul Zinken © Scanpix)

Tysk politi har anholdt en person i forbindelse med lastbilangrebet på julemarkedet på Breitscheidplatz i Berlin 19. december, oplyser den tyske statsanklager.

Den anholdte er mistænkt for at have fungeret som kontaktperson for den formodede gerningsmand, 24-årige Anis Amri fra Tunesien.

Sidstnævnte blev natten til lillejuleaften dræbt i en skududveksling med politibetjente ved en togstation i Milano i Italien.

Statsanklageren oplyser på sin hjemmeside, at den anholdte er en 40-årig tunesisk mand, der er blevet varetægtsfængslet.

Ransagede bolig og forretning

Mandens kontaktoplysninger blev fundet i Anis Amris mobiltelefon, og derefter valgte tysk politi at ransage hans bolig og forretning.

- Yderligere undersøgelser tyder på, at han kan have været involveret i angrebet, står der i en meddelelse fra statsanklageren.

Det bliver ikke uddybet, hvilken rolle den 40-årige tuneser mistænkes for at have haft.

Anklagemyndigheden har nu indtil i morgen aften til at vurdere, om sagen mod manden kan underbygges nok til, at han kan tilbageholdes i længere tid.

Nevø anholdt i Tunesien

Politiet arbejder på højtryk for at få opklaret, hvem den mistænkte hovedgerningsmand kan have fået hjælp af.

Efterforskerne i sagen forsøger blandt andet at få kortlagt, om Anis Amri har trukket på et støttenetværk i planlægningen og udførelsen af angrebet og under flugten til Italien.

Franske og italienske myndigheder har tidligere oplyst, at den mistænkte formentlig rejste gennem Frankrig på vej til Italien. Den hollandske anklagemyndighed undersøger desuden, om Anis Amris rute er gået gennem Holland.

Italiensk politi har netop offentliggjort dette overvågningsfoto fra en togstation i Torino, der ifølge politiet viser Anis Amri på vej ind på stationen. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Den 40-årige mand er ikke den første anholdte i sagen.

Juleaftensdag anholdt tunesisk politi Anis Amris nevø og to andre unge mænd. De tre anholdte i Tunesien er mellem 18 og 27 år og mistænkt for at tilhøre samme ekstremistiske netværk.

Nevøen blev anholdt i den landsby, hvor Anis Amri og resten af hans familie kommer fra. De to andre blev ifølge AP anholdt i den tunesiske hovedstad, Tunis.

12 personer mistede livet i angrebet, mens 48 andre blev såret.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk