40 får fundet døde i Tyskland: Myndigheder mener ulve står bag

Ifølge myndighederne er en ulv skyld i, at 40 får er døde i det sydvestlige Tyskland.

Omkring 40 får er døde efter i den tyske by Bad Wildbad. Myndighederne mistænker, at en ulv står bag angrebet. (Foto: Christoph Schmidt © Scanpix)

Et voldsomt syn mødte fåreavler og formand den lokale fåreavlerforening, Anette Wohlfahrt, da hun ankom til en mark i byen Bad Wildbad. 32 får lå døde omkring i området.

- Det var et rædselsbillede, forklarede hun senere til nyhedsbureauet dpa.

I alt 40 får var døde. Dem, der ikke var bidt ihjel, var druknet i en nærliggende flod i deres forsøg på at flygte, mens andre måtte aflives på grund af skader.

Fårene skal nu dna-testes, men der har højst sandsynligt været en ulv på spil, meddeler Miljøministeriet i forbundsstaten Baden-Württemberg.

Myndighederne mistænker, at en enkelt ulv står bag angrebet, men de mangler stadig at efterforske angrebet til bunds for at kunne udelukke, at en hel ulveflok har været på spil.

Angrebet gik ud over en fårebesætning på flere end 150 får, som gik i et indhegnet område.

Fåreavlerformanden mener, at en ulv måske er kommet ind via en nærliggende flod. Og hendes holdning er klar.

- Græssende husdyr og ulve fungerer ikke sammen i Baden-Württemberg, siger hun.

Debatten raser

Ligesom i Danmark, debatterer vores tyske naboer også, hvordan mennesker, husdyr og ulve kan leve side om side.

Ulven har i Tyskland været helt udryddet og kom tilbage i 2000.

Siden er bestanden vokset støt, og mens dyreaktivister klapper i hænderne, så efterlyser landmænd muligheder for at regulere den voksende bestand, som nu tæller cirka 800 ulve.

I 2016 blev flere end 1000 husdyr, især får og geder, dræbt eller såret af ulve i landet.

Og de mange døde husdyr har fået politikerne op af stolene.

I det nye fælles regeringsgrundlag skriver CDU/CSU og socialdemokraterne fra SPD, at det skal være muligt at skyde enkelte, påtrængende eksemplarer, hvis det er nødvendigt.

De opfordrer nu EU til at efterprøve ulvens status som beskyttet dyr.

Det liberale parti, FDP, mener, at foranstaltninger som for eksempel beskyttelseshegn er uholdbare, og at der skal åbnes helt for jagt på ulve.

Men der er langt fra politisk enighed blandt de tyske politikere.

Det miljøvenlige parti De Grønne er lodret imod at indføre jagt på ulven, og det samme er det socialistiske parti, Die Linke.

Forbundslandet Brandenburg har som det eneste i Tyskland vedtaget en forordning, som tillader, at man skyder særligt aggressive ulve.

Befolkningen positiv – men bekymret

En måling viser, at et markant flertal på 79 procent af tyskerne faktisk er positive over, at der igen bor ulve i den tyske natur.

Ifølge undersøgelsen vil næsten hver tredje dog være bange for at færdes i et skovområde, hvor der bor ulve, og 64 procent ser gerne, at man må skyde ulve, som forårsager problemer.

Facebook
Twitter