400 YouTube-kanaler lukket: Bruger afslørede pædofili

Videotjenestens reaktion kommer efter, at en bruger har afsløret, at private videoer misbruges af pædofile.

YouTube fjerner 400 kanaler efter anklager om pædofili (Foto: DADO RUVIC © Scanpix)

En video, som en YouTube-bruger har delt, har fået den amerikanske videotjeneste til at reagere på få dage.

I videoen, der er blevet set over to millioner gange, viser YouTube-brugeren Matt Wattson, hvordan pædofile systematisk udnytter videoer, som mindreårige medvirker i.

Det har fået YouTube til at lukke 400 kanaler, og samtidig har virksomheden deaktiveret kommentar-funktionen på millioner af videoer.

Matt Watson har dokumenteret, hvordan de pædofile misbruger videomaterialet:

Det foregår blandt andet ved, at de skriver kommentarer af seksuel karakter til videoer, hvor mindreårige optræder i bestemte stillinger - eksempelvis i forbindelse med gymnastik. I andre tilfælde foregår det ved, at de deler links til børneporno direkte i kommentarsporet.

Mange af videoerne er desuden blevet stjålet fra de oprindelige konti, hvorefter de deles på anonyme konti.

Boykottet af store firmaer

Matt Watsons video har resulteret i kritik af video-giganten for ikke at gøre nok for at stoppe de pædofile.

Ifølge New York Times har blandt andre Nestlé og Epic Games valgt at boykotte YouTube som annonce-platform på grund af anklagerne om omfattende misbrug fra pædofile.

Anklagerne har nu ført til, at YouTube har fjernet 400 kanaler på tjenesten, mens muligheden for at kommentere 'titusinder af millioner af videoer', som mindreårige er med i, er blevet deaktiveret.

- Vi skred omgående til handling ved at fjerne konti og kanaler, rapportere ulovlige aktiviteter til myndighederne og ved at slette muligheden for at kommentere titusinder af millioner af videoer med mindreårige i, siger en YouTube-talsmand ifølge The Guardian.

Det har tidligere været fremme, at YouTubes platform er blevet brugt af pædofile, og i 2017 lovede YouTube, at virksomheden ville gøre mere for at beskytte brugerne.

- Man kan godt sætte spørgsmålstegn ved, om YouTube er blevet for stor til at være et sikkert sted for børn, har Josh Golin, direktør for organisationen Campaign for a Commercial-Free Childhood, udtalt ifølge New York Times.