4.000 lig graves op i Mexico

I et forsøg på at opklare op mod 500 kvinders forsvinden i en mexicansk by ved den amerikanske grænse bliver 4.000 lig fra en fællesgrav gravet op. Det menes, at en eller flere massemorder har dræbt 360 af kvinderne.

"Ikke en eneste mere" står der på et kors ved grænseovergangen mellem Ciudad Juarez i Mexico og El Paso i Texas i USA. (Foto: Omar Torres © Scanpix)

Flere end 4000 lig skal graves op fra en fællesgrav i byen Ciuadad Juarez på grænsen til USA i det nordlige Mexico. Det har statsadvokat Patricia Gonzalez besluttet.

MediaLinks:

Siden starten af 1990'erne er omkring 500 kvinder forsvundet i Ciudad Juarez, og mindst 360 af dem menes at være blevet ofre for en eller flere seriemordere, der stadig er på fri fod.

Et hold på 30 retsmedicinere og tandlæger vil sammenligne DNA fra ligene med pårørende til de forsvundne. Og håbet er, at det kan lade sig gøre at få nogle af dem identificeret med ny teknologi.

Ifølge statsadvokaten i den mexicanske millionby indledes projektet i et forsøg på at rettet op på 15 års sløset politiarbejde. I den periode er 4250 mennesker blevet begravet uden at man har fastslået deres identitet.

Seriemorder-sagen har gjort Ciudad Juarez til en berygtet by verden over. Over 10 mistænkte har været anholdt, men morderen er aldrig fundet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk