4.300 flygtninge er kommet til Athen i dag

Grækenlands regering har indkaldt til krisemøde om migrationskrise - 4.300 er ankommet i dag.

4.300 flygtninge og migranter er på et døgn ankommet til Athen i Grækenland, og derfor er regeringen indkaldt til krisemøde. (Foto: YANNIS KOLESIDIS © Scanpix)

Den græske regering samles i dag til krisemøde om flygtningekrisen, samtidig med at yderligere 4.300 migranter ankommer til Athen - heraf langt de fleste syrere på flugt fra krigen i deres land.

To skibe bragte flygtningene til Athens havn i Piræus tidligti dag efter at have hentet dem på øen Lesbos - en af adskillige græske øer, der kæmper med den store strøm af migranter og flygtninge, der kommer til landet fra Tyrkiet i usikre fartøjer.

Over 1.800 kom til det græske fastland tirsdag aften, mens yderligere 2500 ankom ved daggry onsdag, siger havnemyndighederne i Piræus.

Migranter betaler ca. 6.600 kroner

Over 160.000 mennesker er ankommet til Grækenland i år. Mange af dem anser dog kun landet for at være et første stop og en indgangsport til EU.

Migranter og flygtninge, der har krydset havet mellem Tyrkiet og Grækenland, betaler ofte over 6.600 kroner til menneskesmuglere for den risikable overfart. Overfarterne skal ske, når havet er roligt.

Den græske regering, som netop har accepteret en tredje økonomisk hjælpepakke, der indebærer store nedskæringer, har gentagne gange gange advaret om, at landet ikke er i stand til at klare flygtningestrømmen.

Møder i Grækenland og i EU

Athen opfordrer til koordinerede europæiske aktioner.

Repræsentanter for den græske regering mødes torsdag i Athen med EU-Kommissionens første-næstformand, Frans Timmermans, og Dimitris Avramopoulo, migrationskommissær, som er på en rundtur til områder, som er særligt ramt af migrations- og flygtningekrisen.

Onsdag og torsdag har EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker sammenkaldt sine 27 EU-kommissærer til et seminar, der indleder det nye politiske arbejdsår. På dagsordenen står først og fremmest det store spørgsmål om migrationskrisen.

/ritzau/

FacebookTwitter