45-årig mand tilstår drab på tysk politiker

Politiets hovedmistænkte har tilstået drabet på politikeren Walter Lübcke.

Mordet på Walter Lübcke rystede Tyskland og skabte frygt for et højreekstremt netværk. (Foto: Ralph Orlowski © Scanpix)

Det vakte fordømmelse og bekymring, da den tyske delstatspolitiker Walter Lübcke i starten af denne måned blev fundet dræbt i sin baghave.

Den 65-årige, som var politiker i delstaten Hessen, var blevet skudt i hovedet på klos hold.

Efter flere ugers efterforskning har politiets hovedmistænkte i sagen nu tilstået drabet.

Det fortæller den tyske forbundsanklager Peter Frank ifølge Deutsche Welle.

Den 45-årige mand blev anholdt for halvanden uge siden i den tyske by Kassel, cirka 20 kilometer fra gerningsstedet i byen Istha, på baggrund af et dna-match.

Frygt for højreekstremt netværk

Efter nyheden om drabet på lokalpolitikeren, der var medlem af kansler Angela Merkels CDU-parti, ville politiet ikke udelukke, at mordet kunne være politisk motiveret.

Walter Lübcke var regeringspræsident i Kassel, der er en region i delstaten Hessel. (Foto: ARNE DEDERT © Scanpix)

Walter Lübcke havde modtaget dødstrusler og mente, at det var moralsk rigtigt at tillade, at en stor bølge af syriske flygtninge og andre migranter fik ophold i Tyskland i 2015.

Den 45-årige menes at have højreorienterede sympatier, men han siger, at han ikke var en del af et netværk, og at han handlede alene.

Det beretter Deutsche Welle på baggrund af en udlægning fra parlamentsmedlemmet Ulla Jelpke, der blev interviewet efter en udvalgshøring i den tyske Bundestag i dag.

Trods den 45-åriges påstand fortsætter myndighederne med at undersøge mulige medgerningsmænd, siger Ulla Jelpke ifølge Deutsche Welle, der peger på, at manden menes at have forbindelser til en række stærkt højreorienterede organisationer.

- Vi antager naturligvis, at han vil dække over andre, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter