45 brandattentater mod tyske asylboliger siden nytår

Der er grund til bekymring, siger leder af tysk kriminalpoliti.

Billedet her viser tysk brandvæsen i færd med at slukke en brand på et hotel i Dresden den 21. februar. Det var hensigten, at flygtninge skulle indkvarteres på hotellet. / AFP PHOTO / dpa / Rico Loeb / Germany OUT (Foto: © RICO LOEB, Scanpix)

Siden nytår har Tyskland oplevet brandattentater mod asyllejre, flygtningeboliger og lignende indkvarteringer 45 gange.

Det tal får nu politiet til at slå alarm.

- Hvad der er særligt bekymrende, er det voksende omfang af vold, siger Holger Muench, leder af det føderale kriminalpoliti i Tyskland.

Tallet stammer fra en rapport, som en avis i Funke Mediengruppe har offentliggjort ifølge Der Spiegel.

Gerningsmændene er ifølge politiet overvejende mænd, og i 80 procent af tilfældene formodes de at komme fra samme lokalområde, som de påsatte flygtningeboliger ligger i.

Til sammenligning blev der registreret 92 brandstiftelser mod flygtningeboliger i 2015, mens tallet for hele 2014 lød på seks brande ifølge nyhedsbureauet AFP.

Brandattentaterne er ikke det eneste, der bekymrer Holger Muench. Også trusler og hadefulde ytringer på nettet fylder i tysk politis statistikker. I 2015 har politiet registreret i omegnen af 3.000 sager, hvilket er en tredobling på bare et år.

- Vi antager, at den "verbale vold" kan være en forløber for angreb på flygtninge - sproget er ofte et bevis på det, siger Holger Muench.

De mange attentater sker efter et år, hvor Tyskland modtog 1,1 millioner asylansøgere. Det har skærpet fronterne i både tysk politik og blandt befolkningen. Så sent som i oktober måned deltog over 20.000 mennesker i Den islam-kritiske Pegida-bevægelses demonstrationer i byen Dresden i protest mod asylpolitikken.

/DR Nyheder/