Angreb ved Moske i London

47-årig fra Wales terrorsigtet for moské-angreb i London

Politiet i London formoder, at den terrormistænkte bag angrebet mod muslimer handlede alene.

Dagen igennem er der blevet lagt blomster det sted i London, hvor en 47-årig mand i en formodet hadforbrydelse påkørte muslimer ved en moské. REUTERS/Kevin Coombs TPX IMAGES OF THE DAY (Foto: KEVIN COOMBS © Scanpix)

En 47-årig mand, der formodes at have stået bag angrebet ved en moské i det nordlige London natten til mandag, er sigtet for terror.

Det oplyser politiet i den britiske hovedstad.

Manden blev i første omgang anholdt på mistanke om drabsforsøg. Men siden blev han sigtet for terror.

- På dette tidspunkt i efterforskningen formodes det, at den mistænkte handlede alene, men vi undersøger selvfølgelig alle forhold op til angrebet, skriver politiet i en meddelelse.

Flere medier har bragt navnet på den formodede gerningsmand, men myndighederne har ikke officielt bekræftet hans identitet. Manden er bosat i Cardiff i Wales og har fire børn.

Politiet er mandag aften i færd med at ransage en adresse i den walisiske by, meddeler BBC.

10 kvæstet

Den 47-årige blev pågrebet, efter han i en hvid varevogn ramte flere muslimer, der havde været til aftenbøn i en moské på Seven Sisters Road i London natten til mandag.

Øjenvidner har fortalt, at gerningsmanden angiveligt råbte, at han vil "dræbe alle muslimer".

Manden blev tilbageholdt af civile, før politiet ankom til gerningsstedet.

10 blev kvæstet, da varevognen påkørte folkemængden. To blev behandlet på stedet, og otte blev kørt på hospitalet. Flere er alvorligt kvæstet.

Gruppen af mennesker var stimlet sammen for at hjælpe en mand, der var kollapset. Han døde senere, men det er uklart, om det var på grund af angrebet.

/ritzau/dpa

Facebook
Twitter