53-årig højreekstremist får livstid for drab på Jo Cox

En jury har kendt Thomas Mair skyldig i at have dræbt politikeren Jo Cox kort før brexit-afstemning.

Der blev lagt blomster og tændt lys til ære for Jo Cox, der blev dræbt af en mand med nynazistiske holdninger. (Foto: Ben Stansall © Scanpix)

Den 53-årige højreekstremist Thomas Mair er onsdag blevet kendt skyldig i at have dræbt den britiske politiker Jo Cox. Dommen lyder på fængsel resten af livet.

Det skriver BBC og Reuters.

Drabet skete i juni, en uge inden afstemningen om det britiske medlemskab til EU. På det tidspunkt havde alle parlamentarikere travlt med at argumentere for enten et ja eller et nej til unionen.

41-årige Jo Cox var kendt for sine synspunkter om, at Storbritannien bør gøre mere for de mange flygtninge, der kommer til Europa.

Jo Cox' mand, Brendan Cox, mener, at drabet var en terrorhandling. Det sagde han i forbindelse med en mindehøjtidelighed tidligere på året.

- Drabet på Jo var politisk. Det var en terrorhandling, som var udtænkt for at fremme en dagsorden af had mod andre, sagde han.

Den 53-årige tiltalte råbte ifølge øjenvidner "Storbritannien først!", da han angreb Jo Cox i byen Birstall i det nordlige England.

Cox var også tilhænger af fortsat britisk EU-medlemskab, og hun førte valgkamp for den fløj, da hun blev dræbt.

/ritzau/

FacebookTwitter