61 personer er smittet med virus på krydstogtskib

Antallet af smittede med coronavirus på krydstogtskib i karantæne er steget fra 20 til 61 på et døgn.

Et krydstogtskib med knap 3700 personer om bord ankom torsdag til byen Yokohama lige syd for Tokyo, hvor skibet nu ligger i karantæne. (Foto fra Scanpix)

Yderligere 41 personer er det seneste døgn bekræftet smittet med coronavirus på et krydstogtskib, der er i karantæne i japansk havn.

Dermed er i alt 61 personer om bord smittet med virusset.

Det oplyser Japans sundhedsministerium ifølge det japanske medie NHK. Det skriver nyhedsbureauet AFP natten til fredag dansk tid.

Krydstogtskibet, "The Diamond Princess", ligger i havn syd for Tokyo.

Der er knap 3.700 passagerer om bord på skibet, som ventes at blive holdt i karantæne i to uger.

  • 61 personer ombord på krydstogtskibet The Diamond Princess har foreløbigt fået konstateret coronavirus. Skibet ligger i havn syd for Tokyo (Foto: kim Kyung-Hoon © Scanpix)
  • Passagererne på The Diamond Princess har ikke fået den ferie, de havde regnet med. Her forsøger et par af dem dog at holde humøret højt alligevel. (Foto: KAZUHIRO NOGI © Scanpix)
  • The Diamond Princess har 3.700 passagerer ombord og forventes at blive holdt i karantæne i to uger. (Foto: kim Kyung-Hoon © Scanpix)
1 / 3

Skibet har været i karantæne, siden en 80-årig mand fra Hongkong blev konstateret smittet med coronavirus, kort efter at han gik i land i sin hjemby.

Det seneste antal smittede er blevet bekræftet, efter at sundhedspersonale om bord har testet i alt 273 personer for virusset.

- I dag bliver de smittede sendt til hospitaler i flere forskellige præfekturer, fortæller Japans sundhedsminister, Katsunobu Kato.

Turismen under pres

Også krydstogtskibet "World Dream" med 1.800 passagerer om bord er blevet sat i karantæne, efter at tre kinesiske passagerer om bord er blevet testet positive for coronavirus. Skibet ligger i karantæne ud for Hongkong.

Virusset har kostet flere end 600 personer livet i Kina, hvor også flere end 30.000 personer smittet.

Coronavirusset har også spredt sig til flere andre lande, herunder Japan.

Natten til fredag dansk tid har Japans premierminister, Shinzo Abe, desuden givet sin regering ordre til at tage "alle de nødvendige skridt" for at dæmpe virusudbruddets påvirkning på økonomien.

Det oplyser Japans finansminister, Yasutoshi Nishimura, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Der er en risiko for, at udbruddet kan skade forbruget, så vi er nødt til at holde nøje øje med udviklingen, siger Nishimura efter et regeringsmøde.

- Konsekvenserne for turismen er også en bekymring, tilføjer han.

/ritzau/

26.02: Det fremgik tidligere af artiklen, at der er tale om et japansk skib. Det er ikke korrekt. Skibet er bygget i Japan, ejet af et amerikansk rederi og sejler under britisk flag.