70-årige har mere sex end tidligere

Alderen er ingen hindring - ny svensk undersøgelse viser, at flere 70-årige har et sexliv i dag end andre ældre havde for år tilbage.

70-årige holder ikke kun hånd - mange er også seksuelt aktive sammen, viser ny undersøgelse. (Foto: Claudia Meyer © Stock Xchng)

Selvom man er 70 år gammel, kan man godt have et sundt sexliv - ja bare et sexliv i det hele taget. Det konkluderer en ny svensk undersøgelse, der netop er offentliggjort i British Medical Journal. Det skriver BBC.

En række forskere fra universitetet i Göteborg spurgte allerede i 1971 den første gruppe 70-årige om sex, og har frem til i dag spurgt i alt 1.500 ældre.

Her blev det tydeligt, at nutidens modne mænd og kvinder i højere grad er seksuelt aktive end tidligere generationer af 70-årige.

Både de gifte og ugifte

Antallet af seksuelt aktive 70-årige er tilmed steget for både dem, der er gift og de ugifte - og det gør ingen forskel om der er tale om mænd eller kvinder.

Mens det for 30 år siden kun var cirka hver anden gifte mand, der havde et sexliv, så er det i dag mere end to tredjedele af de ældre mænd, der har sex med deres hustru.

Hos de gifte kvinder er mønstret det samme. For 30 år siden var det kun hver tredje, der havde sex, mens det i dag er 56 procent af kvinderne, der er aktiv på lagnerne med ægtemanden.

Derudover er de 70-årige kvinder mere tilfredse med deres sexliv end kvinder førhen.

De ældre smider stokken

Doktor Petra Boynton fra University College London er specialist i sex og forhold, og hun peger på, at de aktive ældre har taget de frigjorte 1960'ere og 1970'ere til sig.

- Vi har stadig denne her stereotype forestilling om, at ældre mennesker bare er sådan nogle med badestole og stok, der overhovedet ikke kan have et sexliv - men sådan er det slet ikke mere, siger hun til BBC.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk