73 anholdt for overgreb i Köln: Kun tre flygtninge - de fleste var migranter

Kun tre af de personer, der nytårsnat blev anholdt for overfald på kvinder, har vist sig at være flygtninge.

Den 9. januar gik en demonstration gennem Kölns gader som reaktion på overfaldende mod kvinder nytårsaften. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)

I Köln danner der sig et mere detaljeret billede af de overfaldsmænd, der trak overskifter for masseovergreb mod kvinder nytårsaften.

Selvom mange medier har beskrevet, at det var flygtninge, der udførte overgrebene i den tyske by, skriver flere tyske aviser, herunder Die Welt, at kun tre af 73 anholdte er blevet registreret som nytilkomne flygtninge fra Irak og Syrien.

De tre personer er to syrere og én person fra Irak, der var ankommet til Tyskland kort før nytår. Mens de resterende personer primært betegnes som migranter. Tre var tyske statsborgere.

Størstedelen af dem har algerisk, tunesisk og marokkansk baggrund, oplyser statsanklager Ulrich Bremer.

Den tyske avis Die Welt skriver, at politiet i Köln i alt har modtaget 1054 klager, hvoraf omkring 400 er knyttet til seksuelle overfald omkring nytårsnat. Endvidere efterforsker politiet tre sager om fuldbyrdede voldtægter.

Samme overgreb andre steder i Europa

Politiet er blevet kritiseret for manglende indsats på aftenen, hvor det er blevet oplyst, at omkring 1000 mænd af "arabisk eller nordafrikansk oprindelse" var samlet og i mindre grupper omringede kvinder, befamlede dem og stjal deres ejendele.

Efter rapporterne om overgrebene i Tyskland er det også kommet frem, at lignende overfald har fundet sted i flere andre europæiske byer omkring nytår.

I Hamburg, schweiziske Zürich og finske Helsinki modtog myndighederne et usædvanligt stort antal anmeldelser om seksuelle overgreb nytårsaften.

Også rapporter om overgreb i Kalmar og Malmø i Sverige er blevet efterforsket af politiet.

/ritzau/

Rettelse: I denne artikel er de fleste fakta nu rettet. Den første version var baseret på den britiske avis The Independent, men som opmærksomme DR-læsere har påpeget, var flere fakta fra artiklen i Die Welt forkert opfattet. For eksempel antallet af anholdte, deres tilhørsforhold til Tyskland og antallet af klager om seksuelle krænkelser.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1118737294843460

FacebookTwitter