781 børn er forsvundet fra norske asylcentre på få år

Red Barnet advarer om, at børn på flugt risikerer at blive udsat for overgreb og menneskehandel.

Et asylcenter i Kirkenes i det nordligste Norge blev indviet i november 2015. Nye tal viser nu, at rekordmange børn forsvinder fra landets asylcentre. (Foto: STAFF © Scanpix)

781 børn er siden 2013 forsvundet sporløst fra asylcentre i Norge, viser tal fra landets udlændingestyrelse. Af dem er 178 uledsagede, mindreårige asylansøgere, skriver Dagsavisen.

31.145 personer søgte asyl i Norge sidste år, men ifølge de seneste tal forsvandt 2.207 uden at sige, hvor de tog hen. Af dem var 301 børn og 73 var kommet til Norge uden deres forældre.

I 2013 og 2014 forsvandt der sammelagt 480 børn, hvoraf 105 var uledsagede.

Camilla Engeset, specialrådgiver på flygtningeområdet i Red Barnet i Norge, synes, at tallet ligger alt for højt.

- Vi mener, at der er blevet gjort alt for lidt både for at forhindre børnene i at forsvinde og for at finde børnene igen, når de forsvinder. Det er en stor bekymring, at børn, som kommer til Norge, forsvinder, uden at vi ved, hvad der sker, siger hun.

Ifølge den norske udlændingestyrelse er der forskellige årsager til, at asylansøgere forsvinder fra modtagecentrene.

Mange rejser til andre europæiske lande for at søge asyl dér, mens en stor del rejser tilbage til deres hjemland eller et nærområde. Men mange vælger også at gå under jorden og leve papirløst i Norge eller andre lande, lyder det.

/ritzau/NTB

- Vi mener, at der er blevet gjort alt for lidt både for at forhindre børnene i at forsvinde og for at finde børnene igen, når de forsvinder, lyder det fra Red Barnet.

Opslået af DR Nyheder på 16. januar 2016