800.000 er ofre for menneskehandel

Mellem 600.000 og 800.000 menes hvert år at ende som ofre for menneskehandel. Det er især kvinder og børn, der bliver tvunget ind i sex-industrien, oplyser Europarådet.

Det er især kvinder og børn, der bliver handlet og tvunget til et liv som prostitueret.

Problemet med menneskehandel er vokset dramatisk i løbet af de seneste ti år. Mellem 600.000 og 800.000 menes hvert år at ende som ofre for menneskehandel, siger Europarådet efter en to dage lang konference om emnet i Grækenland.

Det er især kvinder og børn, der bliver handlet og tvunget ind i sex-industrien. Desuden bliver folk købt og solgt som organdonorer eller som arbejdere i landbruget.

En af grundene til at problemet er vokset så voldsomt er at der er mange penge på spil. Europarådet anslår at handlen med mennesker hvert år beløber sig til omkring 250 milliarder kroner.

Frit spil for bagmænd

Der er temmelig frit spil for bagmændene, siger generaldirektøren for Europarådets menneskerettigheds-afdeling Marta Requena:

- Det er meget lettere at krydse grænsen med mennesker end det er med stoffer eller våben. Profitten er høj og risikoen er meget lille, siger hun.

Europarådet opfordrer sine 46 medlemslande til at indføre principperne i den konvention mod menneskehandel, som blev indgået sidste år. Udover at slå fast, at folk, der bliver handlet er ofre, og ikke en form for illegale immigranter, giver konventionen en vis beskyttelse for dem, der er kommet til Vesten mod deres vilje.

Kun tre lande har indtil nu implementeret konventionen - det er Østrig, Rumænien og Moldova. Danmark har skrevet under på den, men endnu ikke overført den til dansk lov.