8.557 tyskere skal stikkes igen: Kan have fået saltvand i stedet for coronavaccine

En sygeplejerske er mistænkt for bevidst at have ombyttet sprøjter i vaccinationscenter.

Cirka 55 procent af tyskerne er færdigvaccineret (arkivfoto). (Foto: MATTHIAS RIETSCHEL © Ritzau Scanpix)

I det nordlige Tyskland gik 8.557 personer rundt og troede, at de havde coronapasset i orden.

Men nu skal de vaccineres igen, efter at det er kommet frem, at en sygeplejerske kan have givet dem en saltvandsindsprøjtning i stedet for en coronavaccine.

Sygeplejersken var ansat ved et vaccinationscenter i byen Schortens i landdistriktet Friesland i delstaten Niedersachsen.

- Det drejer sig om i alt 8.557 personer, der muligvis ikke har modtaget nogen vaccinationsbeskyttelse - hverken helt eller delvist, sagde distriktsleder i Friesland Sven Ambrosy tirsdag ifølge Ritzau.

Delte vaccinekritik

Der blev fattet mistanke om udbytningen af vaccinedoserne allerede i slutningen april. Her erkendte sygeplejersken, at hun havde fyldt saltvandsopløsning i seks sprøjter - tilsyneladende for at dække over, at hun havde tabt en vaccineampul på gulvet.

Men ifølge tysk politi er der under efterforskningen dukket oplysninger op, som tyder på, at ombytningen var bevidst og langt mere omfattende end først antaget.

Motivet er uklart, men ifølge politiet har kvinden delt vaccinekritiske oplæg på sociale medier. Derfor har en politiafdeling for politisk motiveret kriminalitet overtaget efterforskningen.

Kender ikke omfang

I øjeblikket er det uvist, hvor mange af de 8.557 personer der rent faktisk har fået en saltvandsopløsning.

- Faktum er, at vi ikke ved, hvor mange af dem der er uvaccinerede eller kun delvist vaccinerede, siger kriseteamleder Heiger Scholz til NDR.

- Det kan være, at der kun er snydt med hver tredje indsprøjtning. Det kan også være, at der ikke er flere sager. Desværre er kvinden ikke samarbejdsvillig over for politiet. Hun er tavs.

De mistænkte doser skal være blevet givet mellem 5. marts og 20. april primært til ældre over 70 år.

Det er ganske ufarligt at få en saltvandsindsprøjtning, men særligt ældre mennesker kan være sårbare over for alvorlig sygdom som følge af covid-19, hvis de ikke er vaccineret.

Kvindens advokater afviser enhver form for politisk motivation. Kvinden fastholder, at de seks saltvandsindsprøjtninger 21. april var en "engangshændelse", skriver NDR.

FacebookTwitter