900 migranter får lov til at komme i havn i Italien

Et skib fra Italiens kystvagt lægger til kaj i Sicilien, mens en anden migrantbåd blev tvunget til Spanien.

Migranter venter på at forlade skibet Diciotti fra den italienske kystvagt i havnebyen Catania på Sicilien. (Foto: Antonio Parrinello © Scanpix)

Skibet Diciotti fra den italienske kystvagt lagde i dag til kaj i havnebyen Catania på Sicilien med over 900 migranter ombord.

Migranterne var blevet reddet fra gummibåde i Middelhavet og får lov til at gå i land i Italien, selvom landets nye regering tidligere på ugen afviste et andet skib med migranter.

Det afviste skib, Aquarius, bliver bestyret af to nødhjælpsorganisationer og er nu på vej til Valencia i Spanien, som har indvilliget i at modtage migranterne.

Italiens nye indenrigsminister, Matteo Salvini fra det stærkt højreorienterede parti Lega, har lovet at lukke de italienske havne for private migrantskibe, mens skibe med migranter fra Italiens kystvagt stadig har adgang.

Afvisningen af Aquarius har udløst en diplomatisk strid mellem Italien og Frankrig.

En talsmand for den franske præsident, Emmanuel Macron, anklagede i går den italienske regering for "kynisme og uansvarlighed" i håndteringen af sagen.

I dag har Italien svaret igen ved at indkalde Frankrigs ambassadør i Italien til konsultationer om udtalelsen fra det franske præsidentkontor.

Facebook
Twitter