92-årig topper britisk hitliste

Vera Lynn, der gjorde "We'll Meet Again" til et hit under Anden Verdenskrig, topper den britiske hitliste - som den ældste sangerinde nogensinde.

Vera Lynn blev de britiske soldaters "sweetheart" under Anden Verdenskrig, hvor hun holdt kampmodet oppe med sange som "We'll Meet Again". (© AP Graphics)

Dame Vera Lynn slog søndag The Beatles og andre kunstnere i kampen om at toppe den britiske hitliste. I en alder af 92 år blev hun dermed den ældste levende sanger til at have et album på toppen af hitlisten.

Med sit album udgivet i anledning af 70-året for udbruddet af Anden Verdenskrig overhalede Lynn blandt andre kunstnere som Arctic Monkeys og Jamie T.

24 elskede indspilninger

Den 92-årige Lynn var mere efterspurgt end selv The Beatles, der i den forgangne uge under stor fanfare udgav digitalt forbedrede udgaver af samtlige deres albums.

"We'll Meet Again - The Very Best Of Vera Lynn" er et opsamlingsalbum med 24 af hendes mest elskede indspilninger.

Vera Lynn blev de britiske soldaters "sweetheart" under krigen 1939-1945, hvor hun holdt kampmodet oppe med sange som "We'll Meet Again".

Jeg kan næppe tro det

- Jeg er så overrasket. Jeg kan næppe tro det. Det er virkelig forbløffende, at dette er sket efter alle disse år, siger Lynn.

På et spørgsmål fra BBC om, hvorfor hun tror, at albummet er blevet sådan et hit, svarer hun:

- Jeg tror, det er på grund af de problemer, der er rundt om i verden, men også på grund af en smule nostalgi. Men jeg ved det ikke. Jeg kunne godt tænke mig, at nogen kunne give mig svaret.

FacebookTwitter