A$AP Rocky får i dag sin dom i Sverige: Her er de mulige udfald

Rapperen er tiltalt for vold mod en 19-årig mand i Stockholm i juni.

Klokken 14 i dag afsiger byretten i Stockholm dom i en tilsyneladende banal voldssag, som tiltrækker sig opmærksomhed fra hele verden: Måske vil selveste USA's præsident følge med i domsafsigelsen.

Donald Trump sad i hvert fald klar med sin smartphone, da den amerikanske rapstjerne A$AP Rocky tidligere på måneden blev løsladt efter 28 dages varetægtsfængsling i Sverige, hvor han er sammen med to assistenter er tiltalt for vold mod en 19-årig mand.

"Kom hjem så hurtigt som muligt," skrev Trump på Twitter, og det var netop, hvad musikeren med det borgerlige navn Rakim Mayers gjorde.

Mayers vil altså ikke være tilstede i byretten, når dommen bliver afsagt. Juridiske eksperter i Sverige siger, at der er tre-fire mulige udfald på sagen.

A$AP Rocky takkede svenskerne for deres opbakning, da han søndag vendte tilbage til scenen i USA. Se rapperen tale til publikum om sagen i videoen over artiklen.

Selvforsvar?

Den første mulighed er naturligvis, at de tre mænd bliver frikendt.

Det vil kræve, at domstolen vælger at følge forsvarets linje i sagen, der går på, at de tiltalte handlede i selvforsvar, forklarer juristen Viktor Banke til avisen Aftonbladet.

Domstolen kan ifølge juristen også vælge at kende A$AP Rocky og hans medtiltalte skyldige og give dem en betinget dom, eventuelt med samfundstjeneste, der i givet fald skal foregå i Sverige - en mulighed, som rapperen selv foreslog under retssagen.

A$AP Rocky (h) smiler bredt efter sin løsladelse i Stockholm 2. august. (Foto: Fredrik persson © Scanpix)

Anklager kræver fængselsstraf

Endelig kan byretten vælge at idømme en fængselsstraf.

Anklagemyndigheden har argumenteret for, at de tiltalte bør straffes med omkring seks måneders fængsel, men der er også en anden mulighed: At domstolen giver de tre mænd en kortere fængselsstraf, som de i så fald allerede har afsonet, mens de var varetægtsfængslede.

Strafferetsadvokaten Ulrika Borg finder det ikke så sandsynligt, at A$AP Rocky skal tilbringe yderligere tid bag tremmer i Sverige.

- Det er ikke så sædvanligt, at mistænkte, som bor i udlandet, bliver løsladt fra varetægt for senere at vende tilbage til Sverige for at afsone en fængselsstraf, siger hun til SVT.

Facebook
Twitter