Adskillige civile dræbt i saudiarabiske angreb i Yemen

Koalition på 10 lande angriber Houthi-milits i Yemen. Militsen opfordrer alle med medicinsk baggrund til at hjælpe.

De seneste dage har tilhængere af præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi beskyttet en luftbase i byen Aden, hvor han havde søgt tilflugt. (© Scanpix)

Omfattende luftangreb i Yemen mod den shiamuslimske Houthi-milits har kostet flere mennesker livet, rapporterer tv-stationen al-Masirah, der kontrolleres af den militante bevægelse.

Ifølge al-Masirah har bomber ramt et boligområde i den nordlige del af hovedstaden Sanaa. Snesevis af mennesker skulle være dræbt.

Samtidig opfordrer satellitkanalen alle med medicinsk baggrund til at melde sig på hospitaler i hovedstaden for at behandle sårede.

Fire lande er klar til landoffensiv

Saudi-Arabien står i spidsen for koalitionen, hvor 10 lande deltager. Blandt andet er der fly fra Egypten, Marokko, Jordan, Sudan, Kuwait, De Forenede Arabiske Emirater, Qatar og Bahrain, oplyser tv-stationen al-Arabiya.

Reuters skriver, at Egypten, Pakistan, Jordan og Sudan er klar til at deltage i en offensiv på jorden.

I alt bidrager Saudi-Arabien med 100 kampfly og 150.000 soldater i operationen, melder al-Arabiya.

Eksplosioner flere steder

Militærkilder oplyser, at flere af oprørernes positioner rundt om i Sanaa - blandt andet en base nær lufthavnen - er blevet ramt. Derudover er komplekset ved præsidentpaladset, som Houthi-militsen tog kontrol over i januar, også blevet angrebet.

Voldsomme eksplosioner er også blevet hørt andre steder i Sanaa samt nord for havnebyen Aden, hvor Yemens præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, tidligere har søgt tilflugt.

/ritzau/Reuters