Advarsel om USA-massakre nåede aldrig frem

En psykiater fik tilsendt en notesbog med detaljer om massakren, men den lå uåbnet i et postrum i en uge.

Den 24-årige gerningsmand bag fredagens biografmassakre i USA havde sendt en drejebog til en psykiater på universitetet i Colorado, men brevet blev syltet i et postrum. Her ses James Holmes da han mandag blev stillet for en dommer i retten. (Foto: Scanpix)

Den 24-årige gerningsmand bag fredagens biografmassakre i USA havde sendt en drejebog til en psykiater på universitetet i Colorado, men brevet blev syltet i et postrum, siger en politikilde til Fox News.

Notesbogen er afsendt inden massakren i biografen i Denver-forstaden Aurora i delstaten Colorado. Her blev 12 mennesker dræbt og andre 58 såret ved en midnatspremiere på den nye Batman-film "The Dark Knight Rises".

Notesbogen var ifølge politikilden "fyldt med detaljer om, hvordan han ville dræbe folk".

Advarslen forud for massedrabet var blevet sendt til en medarbejder på University of Colorado, hvor gerningsmanden, den nu varetægtsfængslede James Eagan Holmes, for nylig droppede sine medicinstudier.

Drejebogen havde ligget uåbnet i et postrum i op til en uge, inden forsendelsen blev opdaget mandag, siger politikilden til den amerikanske tv-station.

FBI-agenter blev kaldt til universitets medicinske fakultet i Aurora mandag morgen, efter at psykiateren, som er professor på universitetet, angiveligt skulle have modtaget en pakke, som han var overbevist om, at gerningsmanden var afsenderen til.

Forsendelsen viste sig at være fra en anden, men en gennemsøgning af postrummet på fakultetet afslørede en anden pakke, der var sendt til psykiateren med James Eagan Holmes' navn i afsenderrubrikken, oplyser Fox News.

Fjernede pakkken

Myndighederne fik en kendelse fra en dommer og fjernede pakken mandag aften, siger en anden politikilde.

- Inden i pakken var der en notesbog, som er fyldt med detaljer om, hvordan han ville dræbe folk. Der var tegninger af, hvordan han ville gøre det - tegninger og illustrationer af massakren, lyder det fra den unavngivne kilde.

Den 24-årige James Eagan Holmes havde været i gang med et ph.d.-program i neuromedicin på University of Colorado, men droppede ud i foråret.

Der er endnu ingen forlydender om, hvad hans motiv til biografmassakren har været.