Advokat for bortført kvindes familie: 'Der vil ikke blive betalt løsepenge'

De sidste 10 uger har været "krævende og udmattende" for familien.

Familiens advokat, Svein Holden, holdt for kort tid siden et pressemøde. (Foto: STOYAN NENOV © Scanpix)

Familien til norske Anne-Elisabeth Hagen, som blev bortført fra sit hjem den 31. oktober, kommer ikke umiddelbart til at betale løsepenge for at få hende igen.

Det oplyser familiens advokat, Svein Holden, på et pressemøde for kort tid siden.

- Politiet har givet en klar anbefaling til familien om ikke at betale, og familien har besluttet at følge politiets opfordring, siger familiens advokat.

- Det er klart, at det er en beslutning, som har været utroligt svær at tage.

Selvom det er 10 uger siden, at Anne-Elisabeth Hagen, som er gift med rigmanden Tom Hagen, tilsyneladende blev bortført fra sit hjem, så er det først i dag, at det norske politi har fortalt offentligheden om sagen.

Det sker ifølge politiet, fordi man ikke kan komme længere i efterforskningen med de nuværende beviser. Politiet har altså ikke har nogle mistænkte i sagen eller nogen formodning om, hvor kvinden holdes fanget og opfordrer derfor offentligheden til at tage kontakt med politiet, hvis de har oplysninger om Anne-Elisabeth Hagens forsvinden.

  • 68-årige Anne-Elisabeth Hagen blev bortført fra sit hjem for 10 uger siden. (Foto: Police handout © Scanpix)
  • Anne-Elisabeth Hagen bor i huset her i Fjellhamar, Norge, sammen med sin mand, Tom Hagen, en af Norges rigeste mænd. (Foto: NTB Scanpix © Scanpix)
  • Hagen-parret boede tæt på Oslo.
  • Politiinspektør Tommy Brøske fortalte for første gang offentligt om sagen på et pressemøde tidligere i dag. (Foto: Ole Berg-Rusten © Scanpix)
  • Efterforskere på plads ved huset i Fjellhamar, hvor bortførerne ifølge norske medier efterlod en seddel med et krav om ni millioner euro i kryptovalutaen Monero i løsepenge. (Foto: Berg-Rusten © Scanpix)
  • Det svarer til over 67 millioner kroner. (Foto: Berg-Rusten © Scanpix)
1 / 6

Krævende og udmattende

For familien har de mange uger siden Anne-Elisabeth Hagens forsvinden været "utroligt krævende", fortæller Svein Holden.

- Der er ingen tvivl om, at familien oplever bortførelsen af Anne-Elisabeth som en grusom og umenneskelig handling. For familien er det fortsat utroligt krævende og udmattende at være i en så uvis situation over så lang tid, siger han og tilføjer, at familien er tilfreds med politiets håndtering af sagen.

Svein Holden ville ikke oplyse nærmere om, hvordan Anne-Elisabeth blev taget eller om detaljer i det krav om løsepenge, der er blevet stillet til familien. Advokaten ønskede heller ikke svare på, hvornår der sidst har været kontakt med bortførerne.

Ønsker et livstegn

Familien håber nu på, at politiets udmelding kan føre til, at der kommer nye oplysninger frem - eller måske endda kontakt med Anne-Elisabeth Hagens bortførere.

- Budskabet til bortførerne er, at familien ønsker at komme i kontakt med dem, som har Anne-Elisabeth i dag, de ønsker at få en bekræftelse på, at hun har det godt, og at hun er i live.

- Sker det, så er familien interesseret i at indlede en proces, der kan få Anne-Elisabeth hjem, siger Svein Holden.

Han vil dog ikke uddybe yderligere, om en sådan proces kan betyde, at familien i sidste ende vil betale løsepenge. Det kan de nemlig vælge at gøre på trods af politiets anbefalinger.

Ifølge politiet har der ikke været livstegn fra kvinden, siden hun forsvandt. Der har dog heller ikke været tegn på, at hun skulle være kommet noget til.

I videoen herunder kan du se et klip fra politiets pressemøde tidligere i dag:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk